Ce este si ce face un lichidator judiciar? Raspunsuri oferite de reprezentantii cabinetlichidator.ro

BUCURESTI - 26 mai 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nici un antreprenor nu isi doreste asta, insa din pacate asemenea situatii exista. Este vorba despre lichidarea societatilor comerciale, despre incheierea efectiva a afacerii. Cauzele pot fi diverse – o gestiune ineficienta a afacerii, lipsa experientei antreprenorului in conducerea societatii, conditiile economice nefavorabile etc. Cert ramane insa un singur fapt: intrucat lichidarea unei societati comerciale impune respectarea unor etape reglementate legal, trebuie sa existe o persoana specializata ce va putea gestiona eficient demersurile in acest sens. Cum trebuie sa fie acea persoana si ce atributii va avea? Expertii ce isi expun ofertele de servicii pe site-ul cabinetlichidator.ro ofera cateva informatii.

cabinetlichidator.ro

cabinetlichidator.ro

In momentul in care o societate comerciala deschide procedura de insolventa, va trebui sa existe si o persoana desemnata pentru a conduce activitatea si a indeplini atributiile necesare pentru respectarea procedurilor legale. Acest lichidator va prelua practic gestiunea societatii si va conduce toate procesele implicate in procedura de insolventa.

Ce atributii are un lichidator judiciar? Specialistii cabinetlichidator.ro mentioneaza care sunt principalele roluri pe care trebuie sa le indeplineasca aceasta persoana desemnata.

In primul rand, lichidatorul are misiunea de a examina activitatea societatii pentru care s-a declansat procedura de insolventa. Expertul desemnat in acest sens va intocmi un raport detaliat care va identifica motivele si imprejurarile ce au dus la insolventa, precizand de asemenea si persoanele responsabile, carora le-ar fi imputabila situatia.

De asemenea, lichidatorul va trebui sa conduca intreaga activitate a debitorului, in vederea coordonarii eforturilor in sensul eficientizarii procedurii de insolventa. Pentru a indeplini acest obiectiv, lichidatorul va inventaria toate bunurile societatii in cauza, va gestiona creantele si va prioritiza restituirea creditelor in functie de diverse criterii.

Acelasi lichidator – dupa cum mentioneaza si specialistii cabinetlichidator.ro – va trebui sa coordoneze vanzarea bunurilor din averea societatii aflate in insolventa. O astfel de atributie are ca scop final descarcarea de datorii si incheierea de tranzactii care duce la stingerea tuturor obligatiilor debitoarei.

Persoana desemnata drept lichidator financiar va concepe de asemenea si o strategie ce vizeaza lichidarea averii societatii aflate in insolventa, pe care o va supune aprobarii creditorilor. Dupa ce strategia a fost aprobata si s-au urmat etapele aferente vanzarii activelor, cel din urma dar si cel mai important rol al lichidatorului este distribuirea sumelor obtinute din recuperarea creantelor si valorificarea activelor.

Asistenta si consultanta unei persoane specializate, in special atunci cand vine vorba despre procedura insolventei, este mai mult decat necesara. Un practician in domeniul insolventei va sti de fiecare data care este cel mai bun plan de actiune pentru ca lichidarea unei societati sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Cei aflati in cautarea unor profesionisti pot opta pentru serviciile prezentate detaliat in cadrul site-ului cabinetlichidator.ro. Printre principalele servicii oferite de acesti specialisti se numara: lichidari firme, lichidari voluntare, lichidari judiciare, suspendare activitate firme, lichidari administrative, reorganizari judiciare, dar si consultanta de specialitate in domeniul insolventei. Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot accesa site-ul, sau pot contacta unul din reprezentantii cabinetlichidator.ro folosind urmatoarele date:

Cabinet lichidator

C.A. Rosetti 15, Bucuresti

Telefon: 0725 150 284

Email: office@cabinetlichidator.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/ce-este-si-ce-face-un-lichidator-judiciar-raspunsuri-oferite-de-reprezentantii-cabinetlichidator-ro