Ce reprezinta puterea germinativa si in ce constau indicii de calitate ai semintelor?

BUCURESTI - 16 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In goana specifica primaverii, cea de alegere a semintelor ce urmeaza a fi cultivate, de cele mai multe ori, publicul roman neglijeaza anumite aspecte esentiale. Amintim aici de puterea germinativa a semintelor pe care le achizitioneaza, dar si indicii ce definesc calitatea.

Pretul mic nu indica intotdeuna calitatea, cum se intampla de fapt in mai toate domeniile. Informatiile de pe ambalajele semintelor trebuie analizate neaparat, in acest fel agricultorul va sti din start la ce sa se astepte in toamna.

Ce inseamna putere germinativa optima?

Germinatia este o notiune des intalnita in randul agricultorilor. Prin germinatie se intelege procesul fiziologic de trecere de la viata latenta la cea activa a unui germene. In acest fel, totul se continua cu nasterea unei plante sau a unui organ vegetal.

Samanta ia locul unui protector pentru germenele ce urmeaza sa treaca la viata activa. Samanta, datorita compusilor pe care ii detine, inmagazineaza hrana pentru a ajuta planta sa creasca si sa se dezvolte. Ea isi incheie treaba, respectiv se desprinde planta atunci cand radacinile plantulei incep sa se dezvolte, fiind capabile astfel sa isi procure singure hrana.

Puterea germinativa se refera la capacitatea semintei de a inmagazina hrana necesara pentru a dezvolta embrionul chiar si in conditii mai putin favorabile. Cei aflati in cautare de seminte de legume diverse cu o mare putere germinativa sunt invitati sa acceseze magazinul online nuoricum.ro. Aici se regasesc cele mai comune tipuri de seminte de legume ce promit sa ii bucure in toamna pe legumicultori.

La capitolul indici ce prezinta calitatea semintelor, pe langa puterea germinativa, putem aminti de puritatea fizica, componenta botanica, umiditatea semintelor, starea sanitara, dar si densitatea semintelor si chiar uniformitatea acestora.

Totusi, poate cea mai importanta dintre toate ramane puterea germinativa. Pentru culturi cu 100% reusita, legumicultorii trebuie sa fie atenti si la fertilitatea solului in cauza. Un sol infertil va anula din start orice fel de putere germinativa.

Semintele cu o mare putere germinativa pot da roade in conditii optime, cateodata si extreme, insa niciodata atunci cand vine vorba de sol infertil. In cadrul magazinului online nuoricum.ro se regasesc o multime de seminte de legume cu o mare putere germinativa.

 

Taguri: nuoricum.ro