Cum alegi o balanta sau un cantar de precizie? Afla ce aspecte trebuie urmarite

BUCURESTI - 31 august 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Atunci cand vine vorba despre masuratori, precizia este unul dintre aspectele ce prezinta o importanta deosebita. Pentru ca o masuratoare sa fie cat mai aproape de valoarea reala a ceea ce este masurat, precizia si acuratetea rezultatelor trebuie sa fie pe masura asteptarilor. In acest sens, expertii balante.ro ne ofera cateva recomandari utile cu privire la alegerea corecta a unui cantar de precizie .

www.balante.ro

www.balante.ro

Pentru ca valoarea reala sa fie reflectata si in rezultatele masuratorii, trebuie avuta in vedere clasa de precizie in care se incadreaza o balanta sau un cantar de precizie. Gradele sau clasele de precizie sunt:

- Clasa I sau speciala – ofera precizie de nivel inalt pentru orice masuratoare

- Clasa II sau inalta – scala industriala de inalta precizie, garanteaza in acest caz masuratori corecte

- Clasa III sau medie – este de fapt scara comerciala, in care corectitudinea masuratorilor prezinta de asemenea o importanta deosebita

- Clasa IV sau simpla – este reprezentata de balantele si cantarele de utilizare cotidiana

Daca vine vorba despre precizie, aceasta poate avea numeroase semnificatii, in functie de aplicatiile in care sunt necesare masuratorile. O cantarire precisa este deosebit de importanta in situatia in care erorile de operare trebuie minimizate sau se doreste evitarea sub-aprecierii sau supra-aprecierii unui produs.

In alegerea unui cantar de precizie, specialistii balante.ro recomanda si o atentie sporita acordata vitezei de cantarire. Este foarte important ca rezultatele masuratorilor sa nu fie afectate de factori externi. In numeroase situatii este vorba despre produse instabile din punct de vedere termic sau fizic, astfel cantarirea trebuie efectuata nu doar precis, ci si rapid.

Un aspect neclar pentru multi este lamurit in continuare de catre expertii balante.ro. Foarte multi utilizatori fac o confuzie intre precizie si acuratete. Precizia se refera in fapt la repetabilitate, la obtinerea aceluiasi rezultat la cantarire, indiferent daca aceasta se face de 10, 100 sau 1000 de ori – intr-un astfel de caz se poate spune ca scara este perfect precisa.

Alegerea corecta a unui cantar de precizie trebuie sa mai aiba in vedere si rezolutia respectivului echipament. Acest parametru este in fapt intervalul de cantarire impartit la lizibilitatea afisajului. Mai pe scurt, rezolutia poate fi definita simplu: capacitatea de citire a cantarului de precizie.

Cantarele farmaceutice, spre exemplu, sunt precise si au o rezolutie inalta. Domeniul farmaceutic nu este insa singurul ce poate beneficia de cantare si balante de precizie. Acestea pot fi utilizate de asemenea in tranzactiile comerciale, activitati de interes public si diverse alte segmente in care masuratorile exacte, precise, joaca un rol deosebit de important.

Temperatura, vantul, vibratiile, umiditatea sau perisabilitatea produselor cantarite pot influenta considerabil masuratorile si cantaririle. Din acest motiv, indiferent de specificul activitatii desfasurate, alegerea balantelor si cantarelor de precizie trebuie efectuata cu maximum de atentie, tinand cont de principalii parametri functionali. Pentru mai multe detalii despre tot ceea ce tine de cantar de precizie, balanta de precizie sau oricare alt echipament asemanator, doritorii pot sa acceseze cu incredere pagina web www.balante.ro, unde vor gasi calitate si performanta la preturi competitive.