De mare ajutor soferilor, statia CB

BUCURESTI - 15 mai 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Soferii de cursa lunga sunt cei mai interesati de date reale privind traficul sau controalele inopinate. Asadar o statie CB este modalitatea prin care pot comunica cu alti participanti la trafic, in scopul schimbului de informatie. Au parte de avertismente, isi pot lua masuri de precautie si deci o astfel de dotare devine de mare interes cand stii ca ai de petrecut ore bune la volan.

pieseautocamioane.ro

pieseautocamioane.ro

Cum alegi insa din multimea de statii CB? Care este cea mai buna pare greu de definit insa stim sigur care sunt pretentiile: o emisie-receptie buna. Iata si care sunt reperele despre aspectele ce definesc o astfel de statie:

Putere de emisie – o lege in vigoare dicteaza ca astfel de statii trebuie sa aiba nu mai mult de 4 W. Dar nu trebuie sa te surprinda faptul ca exista statii mai mari de atat ca putere de emisie. Se pare ca un control la acestea nu este o prioritate. Depinde si de interesul tau; sunt statii care pot asigura chiar si legaturi transcontinentale.

Microfonul – o componenta importanta din statie este reprezentata de microfon. Este evident ca vei avea nevoie de unul performant, pentru a atenua zgomotul de fundal si a permite o claritate a vocii.

Antena – ca parte din sistem, antena va fi responsabila de aria de actiune a produsului. Dar cum nu poti purta o antena imensa pentru asta, producatorii au inlocuit lipsa de lungime cu o bobina. Ramane o recomandare ca antena sa fie de un maximum de 1,6 m. Aceasta lungime este suficienta pentru un camp de emisie-receptie chiar foarte bun.

Cum o instalezi. Daca este cu talpa magnetica, aceasta se instaleaza in pasi simpli. La cea cu montura fixa lucrurile sunt ceva mai complicate. Dar de mare importanta este si pretul; in timp ce primul tip de montura este ceva mai costisitor, cea fixa salveaza ceva bani. Ceea ce recomanda specialistii se refera la atentie la detalii: achizitia de kit sa includa toate componentele, iar din setul de statie CB antena este cea mai importanta, deci o atentie deosebita trebuie acordata acesteia.

Este adevarat ca si brandul iti ia ochii. Daca esti genul pasionat de branduri desigur ca te vei interesa si la acest capitol ce este mai bine sa alegi. Poate oarecum reflecta si calitatea statiei si durata ei de viata. Printre cele mai renumite se numara Albrecht, President, Avanti, Midland, CRT, PNI, Cobra sau Storm. Achizitionate din magazine de specialitate – de preferat – sau online – varianta magazinelor profi – astfel de statii CB sunt dintre cele mai populare si rentabile, ca pret dar mai ales privind calitatea.

Extra sfat: sunt seturi ce nu includ antena in pretul kitului, chiar daca statia in sine este performanta. Atentie la ce se achizitioneaza, din punct de vedere al elementelor componente. De asemenea, este bine de verificat ce se specifica cu privire la functionarea statiei in anumite conditii meteo. Si asa imprevizibila vremea, nu ar fi placut sa nu ai semnal tocmai cand te astepti mai putin. Nu in cele din urma, verifica garantia produsului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/de-mare-ajutor-soferilor-statia-cb