De stiut pentru achizitionarea unui cantar de precizie

BUCURESTI - 11 octombrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Folosim cantare de precizie sau din alte categorii in diverse domenii de activitate pentru ca acestea sunt cele mai potrivite instrumente ce calculeaza masa obiectelor, cuantificand greutatea lor. Scopurile pot fi stiintifice, comerciale sau de investigatie. Asadar, avem nevoie de astfel de cantare intr-o varietate de industrii, tocmai pentru a obtine masuratorile exacte, indiferent ca este vorba despre micrograme, de kilograme sau tone.

www.balante.ro

www.balante.ro

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea celor mai potrivite astfel de aparate, remarcat in mediul online se face Balante.ro, locul in care utilizatorii gasesc o gama larga de cantare de precizie, la baza carora sta principiul calitatii – trasatura ce le distinge de celelalte articole din comert.

Aceste dispozitive reusesc sa asigure masurarea greutatii fara a se raporta la alte obiecte. Desi inainte de jumatatea anilor 1800 acestea erau mai putin frecvente, acum au inregistrat adevarate progrese tehnologice. Astfel, in prezent, acestea au cunoscut o dezvoltare de amploare, putand fi utilizate la scara larga.

Dintre toate cantarele mecanice si balantele cunoscute la ora actuala, cele electronice sunt cele mai comune intrucat pot sa masoare greutatea cu o precizie extraordinara. Acuratetea cu care functioneaza gama de cantare de precizie oferita pe balante.ro la preturile cele mai rentabile se exprima printr-un procent al capacitatii totale, acesta avand o anumita toleranta.

Foarte important este ca fiecare sa se ghideze dupa cantare de precizie calitative, pentru ca siguranta o dobandesc numai prin acestea. Orice neregula poate afecta rezultatele, atat cele legate de componentele sale, cat si diversele variabile de mediu sau mecanice.

Factori ce pot influenta capacitatea de masurare a cantarelor

Iata cativa dintre factorii cei mai influenti in masurarea diverselor materiale:

Presiunea – atunci cand se creste in altitudine, presiunea atmosferica sufera schimbari, astfel ca pentru fiecare metru, scaderea in greutate va fi de aproximativ .065 mg.

Temperatura – capacitatea de masurare va fi influentata de catre orice scadere sau crestere a acesteia. Atunci cand obiectele sunt mai calde decat dispozitivul, spre exemplu, acestea ar putea parea mai usoare.

Umiditatea – aceasta trebuie sa existe pana la un anumit nivel ambiental, astfel ca citirea sa fie realizata in conformitate, fara a fi impiedicata de evaporare sau condensare.

Curentii de aer – valorile obtinute ar putea fi afectate si de vant, deoarece cantarele au mecanismele sensibile. Spre exemplu, in stiinta sunt utilizate protectii speciale pentru a impiedica influenta curentilor de aer.

Praful – diversele impuritati care se aduna pe platforma de cantarire pot sa afecteze rezultatele, deci trebuie eliminate inainte de utilizarea acesteia.

Magnetismul – este de preferat ca aceste dispozitive sa fie tinute in locuri cat mai departe de campurile magnetice pentru a nu le fi influentate masuratorile.  De altfel, exista diverse echipamente destinate demagnetizarii ce pot fi folosite.

La fiecare utlizare a cantarelor de precizie, trebuie sa se realizeze calibrarea prealabila a acestuia, pentru ca masuratoarea sa se realizeze corect si sa ofere rezultate exacte. Este vorba despre acea secventa de operatiuni ce ofera date cu privire la diferenta dintre cantitatea cu care este denaturata greutatea de catre cantar si referinta cunoscuta.

Avand in vedere cele mai sus mentionate, este important ca de fiecare data cand urmeaza sa fie achizitionat un astfel de dispozitiv sa se puna accent pe calitate, iar in utilizarea sa de toti factorii prezentati in randurile anterioare. Cei care doresc sa faca o investitie de durata pot opta pentru solutiile oferite pe balante.ro.