Despre stirile false si cum pot fi evitate - recomandari de la specialistii NStiri.ro

BUCURESTI - 8 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In contextul actual, informatia inseamna mai mult decat oricand putere. Din nefericire, nu orice informatie vehiculata si transmisa prin canale diverse poate fi privita ca fiind de incredere, veridica. Pentru un business o informatie transmisa publicului poate fi in egala masura benefica, dar si devastatoare, daca este vorba de ceva din asa-numita categorie “fake news”.

nstiri.ro

nstiri.ro

Cum pot fi evitate stirile false? Ce poate fi facut pentru ca acestea sa nu dauneze? Raspunsuri la astfel de intrebari, impreuna cu masurile de urmat ne sunt oferite de reprezentantii NStiri.ro - platforma online de stiri nationale si internationale.

Exista cateva modalitati de a contracara fenomenul “fake news”, dupa cum mentioneaza cei de la NStiri.ro. Iata cum se poate face diferenta intre adevar si povesti inventate, in aceasta lume in care online-ul abunda in stiri si noutati mai mult sau mai putin credibile.

1. Verifica sursa informatiei. Chiar de la o prima vedere se poate observa daca website-ul unde este prezentata stirea in cauza are articole bine prezentate, cu imagini clare, cu text scris fara erori sau limbaj mai mult sau mai putin exagerat. O idee buna isi pot face utilizatorii si daca verifica sectiunea “Despre noi” a site-ului, unde sunt speficate de regula obiectivele site-ului in cauza si ceea ce planuieste sa prezinte, alaturi de alte informatii care sa ii confere credibilitate.

2. Afla detalii suplimentare despre autor. Pentru a afla daca persoana care a distribuit stirea este de incredere, ar trebui verificate si alte informatii pe care le-a transmis publicului larg. Daca este vorba de o persoana responsabila, cu siguranta si celelalte articole sau informatii ar trebui sa prezinte aceeasi credibilitate.

3. Referinte si legaturi. Daca intr-un articol gasit in mediul online nu exista mentiuni, referinte sau link-uri catre alte surse care sa confirme informatiile transmise, atunci cu siguranta utilizatorul ar trebui sa intre la banuieli. Stirea transmisa poate fi de tip “fake news” si astfel de presupuse povesti trebuie evitate, intrucat dezinformeaza.

4. Verifica daca aceeasi informatie mai exista si sub alta forma in mediul online. Indiferent daca este vorba despre o stire locala, regionala, nationala sau internationala, cu siguranta ca exista numeroase surse care o vor mentiona in diverse forme. Odata ce povestea este sustinuta de surse diferite, utilizatorul stie ca nu este vorba despre o stire falsa.

Cu o simpla cautare pe Google se poate afla aproape orice. Este foarte important insa sa fie facuta o distinctie intre ce este veridic si ce prezinta un nivel de credibilitate scazut. Cu jutorul sfaturilor oferite de reprezentantii NStiri.ro, eliminarea stirilor false prin aplicarea acestor filtre va fi facuta mai simplu, pentru ca utilizatorul sa se convinga de faptul ca ceea ce a aflat se sustine, este adevarat si confirmat de surse multiple. Un reper pentru cei interesati de noutati, curiozitati si diverse informatii prezentate intr-o maniera credibila este site-ul de stiri nationale si internationale NStiri.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/despre-stirile-false-si-cum-pot-fi-evitate-recomandari-de-la-specialistii-nstiri-ro