Domeniile de utilizare ale ventilatoarelor axiale industriale

BUCURESTI - 7 aprilie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Ca termen generic, ventilatorul desemneaza acele produse actionate electric care sunt create cu scopul principal de a genera fluxuri de aer. Cu ajutorul sau, este asigurat un grad de confort sporit, dar si un nivel optim al climatizarii in orice incinta.

http://www.pro-vent.ro/

http://www.pro-vent.ro/

O categorie a acestor produse este formata din cele denumite ventilatoare axiale industriale, prezente in mod cert in ofertele tuturor furnizorilor din domeniu. Bineinteles, este usor sa se considere faptul ca ventilatoarele mentionate reprezinta doar solutii cat mai complexe si mai ample de ventilatie la care se apeleaza doar in cazul sectorului industrial. Aceasta nu este neaparat o regula, utilitatea produselor fiind dovedita si in alte sectoare.

Ventilatoarele axiale industriale se clasifica, la randul lor, in doua subcategorii, si anume: de tubulatura si de perete.

Prima subcategorie mentionata, ventilatoare axiale industriale de tubulatura, sunt utilizate indeosebi in comert, in cazul institutiilor publice, in diverse medii de afaceri sau in cadrul sectorului HoReCa. Avantajul de care vin insotite aceste sisteme consta in faptul ca sunt mascate in totalitate (aici se include si tubulatura ventilatorului), astfel incat sa fie generat fluxul de aer dorit fara a incomoda din punct de vedere estetic. Prin oferirea functionalitatii sustinute, dar nu numai, produsele sunt destul de eficiente comparativ cu alte solutii similare.

Ventilatoarele axiale industriale de tubulatura nu sunt intotdeauna o solutie la care se poate apela cu succes. Exista situatii in care fie factorii de mediu corozivi, fie conditiile de temperatura sau umiditate, precum si aspectele impuse de un anumit spatiu nu permit montarea tubulaturii. Este vorba despre cazul halelor de productie, atelierelor de prelucrare sau reparatii sau alte locatii similare din sectorul industrial. Asadar, o solutie avantajoasa privind asigurarea ventilatiei este data de utilizarea ventilatoarelor axiale de perete. Acestea pot fi montate direct in peretii locatiei sau in ferestre atunci cand ventilatia prin alte mijloace este imposibil de asigurat. Produsele mentionate nu cuprind un sistem de tubulatura, astfel incat pot fi usor montate.

Specialistii in acest domeniu care isi prezinta ofertele pe site-ul pro-vent.ro , mentioneaza ca persoanele interesate de o astfel de achizitie trebuie sa tina cont de numeroase aspecte, precum:

Natura spatiului in care se doreste asigurarea ventilatiei eficiente

Dimensiunile spatiului desemnat

Sistemul alaturi de care vine insotit

Preturile practicate de furnizori trebuie sa fie cat mai corecte, sa corespunda pe deplin cu realitatea si sa asigure competitivitate

Produsele trebuie sa beneficieze de un raport pret-calitate echitabil

De asemenea, in cazul in care se opteaza pentru subcategoria de ventilatoare axiale industriale de perete este important sa se tina cont de aspecte precum: inaltimea de montare nu trebuie sa afecteze procesele de munca, eficientizarea din punctul de vedere al consumului trebuie sa tina cont de un orar de functionare, verificarea posibilitatii unui anumit produs de a asigura o ventilatie necesara in raport cu dimensiunile spatiului avut in vedere etc.

Indiferent de modelul ales, persoanele interesate de aceasta achizitie trebuie sa cunoasca inainte de orice scopul acestor produse, si anume: asigurarea unui grad eficient de climatizare, evacuarea aerului viciat dintr-o anumita incapere, asigurarea sau mentinerea de diverse temperaturi. Pentru a primi mai multe informatii despre aceste ventilatoare axiale industriale, se recomanda optarea pentru o echipa profesionista ce activeaza in domeniu, asa cum este cea de la pro-vent.ro. Acesti specialisti ofera pe site-ul lor numeroase detalii de interes pentru toti cei doritori de a afla pe cat se poate despre produsele mentionate, dar si fisele tehnice necesare.

Taguri: pro-vent.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/domeniile-de-utilizare-ale-ventilatoarelor-axiale-industriale