Etapele unui transport de marfa agabaritic

BUCURESTI - 18 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Odata cu cresterea numarului de firme ce activeaza in domeniul logisticii la noi din tara, a luat nastere si o nisa a transporturilor ce presupune livrarea personalizata a marfurilor cu valoare adaugata.

scspedition.ro

scspedition.ro

Cu toate ca la prima vedere aruncat transporturile agabaritice pot parea uzuale si facile, afla ca ele sunt caracterizate de un inalt grad de complexitate si necesita o organizare minutioasa. Fiecare aspect in parte, aparent minor, are nevoie de o tratare cu maxima atentie deoarece un mic detaliu neglijat poate crea consecinte grave asupra sigurantei transportului, a timpilor de livrare, a incarcarii sau descarcarii.

Rezultatele eficiente produse de catre un transport de marfuri nu constituie altceva decat o munca foarte atenta bazata pe o planificare riguroasa si dedicare a expertizei specialistilor care activeaza in domeniu. Organizarea unui transport agabaritic trebuie sa se realizeze pe baza unor etape precise, fiecare cu un rol definitoriu. Iata pasii fara de care nu se poate trece direct la un transport gabarit depasit si ce implica fiecare in particular!

Fixarea dimensiunii si a greutatii marfii

In vederea stabilirii unui transport agabaritic exista mai multi parametri ce trebuie avuti in vedere, dar care pornesc inainte de toate de la fixarea dimensiunilor si greutatii marfurilor transportate.

Inaltimea, latimea si lungimea pe care o prezinta marfa ce urmeaza a fi transportata constituie elementele ce au rolul de a determina selectarea trailerului potrivit si a rutelor ce vor fi strabatute. Greutatea dicteaza si ea la randul sau o serie de caracteristici ale transportului deoarece exista anumite drumuri cu restrictii si limitari in acest sens.

Stabilirea rutei de transport

Stabilirea rutei de transport se face de catre expertii firmei in transporturi agabaritice, in asa fel incat, livrarea sa fie efectuata in baza celor mai bune conditii si in cel mai scurt timp posibil. In vederea acestui aspect se vor obtine autorizatiile si avizele speciale, care trebuie sa se conformeze reglementarilor legale in vigoare. Tot din acest punct de vedere trebuie sa se aiba in vedere si restrictiile existente in anumite portiuni aflate pe drumurile publice, in scopul stabilirii eventualelor rute ocolitoare, daca situatia de fapt o impune.

Manipularea marfurilor in cazul transporturilor agabaritice

O importanta deosebita in aceasta procedura o presupune incarcarea si descarcarea marfii. Aceasta este o etapa destul de complexa deoarece implica si necesitatea de a utiliza alte echipamente ajutatoare care sa faciliteze misiunea. Pe langa faptul ca ofera numeroase optiuni cu privire la transportul marfurilor, Heavy Cargo Spedition asigura clientilor, la cerere, servicii de inchiriere a utilajelor si macaralelor necesare. In acest fel se garanteaza siguranta si eficienta maxima atat a transportului, cat si a manipularii marfurilor agabaritice – incarcarea si descarcarea echipamentelor de pe platforma trailerului se realizeaza cu echipamentele speciale, manevrate de catre specialistii cu experienta in domeniu.

 

Odata ce ai aflat ce presupune un transport de marfa cu gabarit depasit ramane doar sa te decizi asupra firmei cu care vei dori sa colaborezi. Un aspect important in aceasta alegere il constituie nivelul de profesionalism si experienta a echipei.