Evaluarile autorizate si situatii in care sunt necesare

BUCURESTI - 19 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Indiferent de domeniul de activitate, serviciile oferite de evaluatorii autorizati sunt o necesitate. Unii nu inteleg pe deplin aceasta nevoie, insa justificari in acest sens exista numeroase.

evaluari24.ro

evaluari24.ro

In randurile urmatoare aflam care sunt cateva dintre situatiile in care astfel de servicii sunt necesare. Informatiile ne sunt oferite de specialisti in domeniu, de echipa Evaluari24, despre a caror servicii cei interesati pot afla mai multe de pe site-ul lor oficial – www.evaluari24.ro .

Evaluarea de imobile

De ce este necesara o evaluare imobiliara? Ei bine, scopul acesteia este de a stabili valoarea reala a unui imobil, respectiv pe cea curenta, la nivel de piata. Mai ales daca a cunoscut fluctuatii de-a lungul timpului, proprietarul poate determina valoarea actuala a acestuia. Si acolo in care spatiul prezinta diverse particularitati este necesara evaluarea.

Daca cineva intentioneaza sa vanda un spatiu imobiliar, e de preferat sa aiba in vedere astfel de servicii, acelasi lucru fiind valabil si in cazul celor care cumpara. Numai astfel se poate identifica, spre exemplu, supraevaluarea, respectiv subevaluarea. In cele din urma se va putea stabili un pret mai avantajos, dar realistic.

Un alt motiv pentru care sunt recomandate astfel de servicii il reprezinta nevoia de a stabili o suma impozabila pentru acele cladiri in care se realizeaza diverse activitati economice, respectiv cladirile nerezidentiale.

Evaluarea de bunuri mobile

De asemenea sunt necesare serviciile pentru evaluarea bunurilor mobile, pe care ce interesati le pot solicita specialistilor din spatele site-ului www.evaluari24.ro. La fel ca si in prima situatie, este necesar ca evaluatorul sa fie sa fie autorizat pentru ca evaluarea sa fie una de calitate.

Trebuie vizat obiectivul principal. Specialistul va stabili valoarea clara a bunului de evaluat, indiferent ca e autoturism, marfa, echipament de diverse tipuri, utilaje etc. Ulterior, fiecare poate lua decizia potrivita cu privire la tranzactionarea acestora.

Evaluarea intreprinderilor

Iata ca intreprinderile nu sunt excluse de la necesitatea evaluarii. De asemenea trebuie evaluate si activele pe care le detin, intrucat pot aparea vicii care ar putea conduce spre supra sau subevaluarea anumitor elemente din alcatuirea lor.

Din nou este necesara contractarea unui evaluator autorizat, cu experienta. Care sunt avantajele oferite de evaluarile de intreprinderi?

Beneficiarului i se ofera o imagine clara in ce priveste valoarea patrimoniul intreprinderii. Aceasta este oricum necesara a fi cunoscuta in actiuni precum achizitiile, fuziuni, lichidari, insolventa. De asemenea prin evaluarea intreprinderilor este delimitata corespunzator valoarea fiecarei parti sociale detinuta de asociati. In acest mod sunt evitate separarile si neintelegerile.

Ulterior evaluarii, pot fi analizate si identificate oportunitatile prin care intreprinderea se poate dezvolta. Cunoasterea punctelor slabe si a celor bune reprezinta de asemenea un plus pentru ca fiecare poate lua masurile potrivite.

De asemenea o astfel de evaluare de acest fel reprezinta calea de a canaliza resursele in vederea dezvoltarii unui business de succes.

Desigur ca si altele sunt cazurile in care aceasta ramura de servicii este necesara. Indiferent de situatie, pe evaluari24.ro cei interesati pot face solicitarile necesare pentru evaluari de calitate realizate la preturi echitabile.