Ghid practic pentru a alege un avocat - recomandari de la specialistii Avmconsult.ro

BUCURESTI - 22 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

A alege in zilele noastre un avocat poate fi o mare provocare, in special in cazul celor care nu s-au mai confruntat cu o situatie in care sa fie nevoiti sa apeleze la serviciile unuia. In aceeasi maniera in care se alege un medic specialist pentru a trata o anumita afectiune, alegerea avocatului potrivit trebuie facuta responsabil.

avmconsult.ro

avmconsult.ro

Cum altfel poate fi luata o decizie inspirata decat urmand sfaturile specialistilor din domeniu? Iata ce recomanda cei de la AVM Consult ( avmconsult.ro ) - un real reper pentru cei aflati in cautarea unui avocat Sibiu.

Un prim aspect care merita atentie se refera la calitatea de avocat, pe care o detin doar persoanele al caror nume este inscris in “tabloul baroului din care fac parte, barou component al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania” (conform art. 1 alin. 2 din legea nr. 51/1995, republicata). Cei interesati de serviciile unui avocat trebuie sa faca aceasta verificare pentru a se asigura ca intr-adevar persoana aleasa este de profesie avocat.

Alegerea unui avocat in functie de notorietatea pe care a castigat-o este o abordare gresita, dupa cum mentioneaza mai departe specialistii avmconsult.ro. Profesionalismul trebuie sa primeze, chiar daca persoana aleasa nu este atat de mult cunoscuta, comparativ cu alti colegi de breasla. In cele din urma cei care apeleaza la serviciile unui avocat Sibiu sau din oricare alt loc cauta sa isi faca dreptate, iar profesionalismul este ceea ce conteaza, nicidecum notorietatea, care nu garanteaza si reusita.

O alta recomandare pentru cei interesati este sa caute un avocat specializat pe un domeniu specific, pe o anumita ramura a dreptului. Chiar daca - din nou - nu este vorba despre un avocat pe care notorietatea il precede, odata ce este specializat pe domeniul din care face parte cazul cu care se confrunta persoana interesata, sansele de reusita sunt ceva mai crescute.

Avocat din baroul local sau unul dintr-o alta localitate? In cautarea unui avocat exista poate si tendinta de a apela la cea de-a doua varianta, insa trebuie tinut cont de faptul ca o asemenea alegere are si implicatii financiare: cheltuieli cu deplasarea, cazarea, diurna si nu numai. De preferat - dupa cum recomanda si specialistii AVM Consult - este sa se aleaga un avocat din baroul local. Cei din Sibiu sunt sfatuiti astfel sa aleaga un avocat Sibiu, cei din capitala un avocat din Bucuresti, etc.

Cat de mult conteaza onorariul? Totul depinde aici de nivelul de specializare ori daca se pun in balanta tarifele practicate de cabinete de avocatura individuale sau de mari case de avocatura. Onorariile percepute pot fi foarte diferite, insa nu ar trebui sa constituie criteriul principal de selectie. Un avocat scump se poate dovedi mult mai ieftin decat unul care solicita onorarii nesemnificative, dupa cum mentioneaza si specialistii avmconsult.ro, prin simplul fapt ca apreciindu-si munca si nivelul de profesionalism isi va evalua corect serviciile si va aduce rezultatele asteptate clientilor.

Cu aceste repere in minte, de ce nu chiar si cu recomandari din partea cunostintelor, prietenilor sau comunitatii online, alegerea unui avocat nu mai reprezinta o provocare de netrecut. Cei interesati de un avocat Sibiu pot sa consulte si site-ul specialistilor care au oferit aceste recomandari - avmconsult.ro.