Informatii de interes pentru cei care au in plan achizitionarea unei pompe submersibile

BUCURESTI - 9 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Alimentarea locuintelor cu apa curenta nu este posibila in fiecare zona din cauza lipsei unui sistem de distributie a apei. In astfel de situatii intervine necesitatea unei pompe speciale care sa permita ridicarea apei dintr-un put pentru a fi transportata prin instalatia de apa si adusa la punctele de consum. O pompa de apa de calitate ofera multiple avantaje, dar cel mai notabil este acela ca beneficiezi de apa rapid si gratuit dintr-o sursa proprie. Poate fi vorba de lac, izvor, iaz sau fantana.

shop-einstal.ro

shop-einstal.ro

Pompa submersibila reprezinta alternativa optima si fiabila pentru pomparea apei de la adancimi mari. Acest echipament prezinta rezistenta mai mare in comparatie cu un hidrofor. Pompa se pliaza cu succes pe orice tip de aplicatie, de la uz casnic pana la uz industrial, agricol sau comercial.

Principiul de functionare al pompelor

Pompele submersibile sunt proiectate anume pentru drenarea apei sau pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigatii si pentru asigurarea alimentarii locuintelor cu apa curenta in zonele unde nu exista acces la o retea de apa. Dupa cum arata si numele, pompa este introdusa in lichidul ce urmeaza a fi pompat, lichid care este responsabil in parte si cu racirea acesteia.

Cu ajutorul unui motor inchis ermetic, echipamentul reuseste sa pompeze cu putere apa spre suprafata. Pompa submersibila de la Shop-einstal.ro este ideala in cazul celor care locuiesc la curte si au nevoie de o solutie eficienta pentru a alimenta locuinta cu apa curenta. Ei pot utiliza sursele de apa din pamant, acest produs devenind alegerea ideala mai ales in cazul in care exista o gradina ce trebuie irigata periodic. Fara niciun efort, pompa aduce la locul dorit apa din sursele subterane.

Cum se intretine pompa submersibila

Numai o pompa montata corect si folosita conform cerintelor reuseste sa deserveasca unei gospodarii un timp indelungat. In plus, sunt necesare verificarile periodice pentru siguranta ca echipamentul functioneaza corespunzator.

Pentru inceput, trebuie verificat daca a patruns apa in interiorul pompei intrucat exista riscul de a provoca un scurt-circuit al motorului. Se evita astfel posibilitatea unui incident nedorit. Ulterior, se va verifica daca exista suficienta apa pentru ca pompa sa nu functioneze in gol.

Dupa o anumita perioada de la instalare si functionare care de regula este mentionata in manualul de utilizare, pompa va fi verificata riguros. Dupa ce a fost deconectata de la curent se verifica componentele de baza si, in caz de nevoie, se inlocuiesc cele uzate. Daca tipul de pompa impune acest lucru, va fi necesara si schimbarea uleiului. Nu in ultimul rand, noile componente se testeaza prin simpla scufundare a pompei in apa.

O problema cu care se poate confrunta un consumator, de natura sa afecteze functionarea in conditii normale a unei pompe submersibile, se refera la inghetarea apei. Astfel, pompa nu se va utiliza in conditii extreme de temperatura, ci va trebui scoasa din uz.

Este important sa alegi o pompa capabila sa asigure debitul de apa necesar nevoilor familiei tale. In acest sens, dispui de o varitate de optiuni definite de fiabilitate, rezistenta si performanta pe Shop-einstal.ro .