Lucruri pe care este bine sa le stii inainte de a inchiria o masina

BUCURESTI - 8 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Te-ai decis ca in urmatoarea vacanta pe care o vei face sa apelezi la serviciul de inchirieri auto, pentru a nu mai depinde de mijloacele de transport in comun pentru a te deplasa dintr-un punct in altul? Daca nu este prima oara cand inchiriezi o masina, probabil esti la curent cu ceea ce ai de facut pentru ca totul sa fie conform cu planul. In cazul in care te afli la prima experienta de acest fel, este important sa te pui la curent cu anumite informatii, inainte de a face vreo alegere. Iata mai jos cateva sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand inchiriezi o masina.

rino-rent-a-car.ro

rino-rent-a-car.ro

Studiaza preturile

Gandeste-te ce model de masina ai dori sa inchiriezi, iar apoi verifica preturile mai multor companii pentru acelasi tip de masina. O masina din clasa economy poate fi inclusa in clasa premium la o alta companie. Cel mai simplu e sa studiezi lista de preturi online, asa ca inainte sa faci o rezervare, cauta pe internet toate agentiile de profil care activeaza la destinatia ta. De pilda, daca ajungi la Cluj-Napoca cu avionul sau alt mijloc de transport si te intereseaza sa inchiriezi o masina de acolo, cauta inchirieri auto Cluj. Astfel, ai toate sansele sa gasesti oferta cea mai avantajoasa pentru tine.

Citeste cu atentie contractul

Nu iti vei dori sa platesti in plus pentru servicii de care nu ai nevoie, motiv pentru care este important sa citesti in prealabil toate clauzele din contract. Astfel de servicii pot viza asigurari suplimentare, taxa de inchiriere pentru GPS, scaun auto sau alte facilitati oferite. Asgura-te ca ai inteles pe deplin politica agentiei, iar in caz de neclaritati, adreseaza intrebari reprezentantului firmei pentru lamuriri suplimentare. Abia ulterior poti semna contractul de inchiriere.

Informeaza-te de asemenea cu privire la tarifele percepute pentru clientii cu putina experienta la condus. Vezi daca beneficiezi de anumite facilitati in cazul in care devii client fidel sau de anumite reduceri, daca inchiriezi masina pentru o perioada mai mare de timp. 

Aspecte de avut in vedere la returnarea masinii

Inainte de a returna masina este indicat sa ii faci niste fotografii pentru a nu fi tras la raspundere ulterior pentru daunele constatate de catre reprezentant, daune pe care nu tu le-ai provocat. Putini stiu ca pot fi taxati pentru daune chiar si dupa ce au inapoiat masina, in cazul in care compania considera ca ei sunt vinovati pentru producerea respectivelor defectiuni. Asadar, chiar daca ai returnat masina mai pastreaza o vreme fotografiile – nu stii cand iti vor fi de folos.

Nu in ultimul rand, un alt aspect la care trebuie sa fii atent este rezervorul masinii. Chiar daca unele agentii accepta returnarea masinii cu rezervorul gol, este important sa ii faci plinul inainte sa o predai. Este mai avantajos financiar decat sa platesti taxa impusa de ei pentru aceeasi cantitate de combustibil. 

Esti in cautarea unui serviciu de inchirieri auto Cluj, insa nu stii care dintre agentii inspira mai multa credibilitate? Una dintre companiile care s-au facut remarcate in acest domeniu prin calitatea si corectitudinea serviciilor este RINO Rent a Car, cu program non-stop si preluare/predare gratuita in aeroportul din Cluj-Napoca si din Targu-Mures.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/lucruri-pe-care-este-bine-sa-le-stii-inainte-de-a-inchiria-o-masina