Optisan - clinica specializata in tratarea ambliopiei si strabismului la copii

BUCURESTI - 17 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Unele dintre cele mai comune afectiuni oculare la copii sunt strabismul si ambliopia. Dr. Alexandru Dimitriu , medic primar oftalmolog specializat in oftalmologie pediatrica sustine ca „depistate la timp, atat strabismul cat si ambliopia pot fi tratate complet, daca nu sunt si alte afectiuni asociate.”. Totodata, medicul oftalmolog sustine ca ambele pot fi recuperate fara interventii chirurgicale.

optisan.ro

optisan.ro

Clinica specializata in tratarea ambliopiei si strabismului la copii

Dr. Alexandru Dimitriu lucreaza de mai bine de 10 ani cu pacienti diagnosticati cu ambliopie (ochi lenes) si strabism (ochi incrucisati) la Clinica Optisan din Zalau unde a creat un departament de terapie vizuala pentru recuperarea vederii. Departamentul dispune de echipamente de terapie vizuala, tehnologie VR, ochelari speciali si tehnici de dezvoltare a vederii mai putin cunoscute in Romania. 

„In cautarea unor metode non-invazive de tratament pentru tratarea ambliopiei la copii, am descoperit terapia vizuala. Asa am inceput sa lucram cu un program creat de oftalmologi si optometristi din SUA, iar de curand – am dezvoltat propria noastra platforma de terapie in colaborare cu o echipa din Romania. In paralel, folosim echipament VR (realitate viruala) si aparate de fototerapie sintonica adica terapie cu lumina. Toate aceste tehnici si metode ne ajuta sa aplicam protocoale de tratament pentru ambliopie, strabism, dar si alte tulburari de vedere binoculara, care s-au dovedit eficiente în 98% din cazuri.”, a declarat Dr. Alexandru Dimitriu. 

Cum functioneaza platforma de terapie vizuala

Platforma de terapie vizuala consta intr-o serie de exercitii, efectuate in sedinte de cate 30 de minute pe zi. Acestea arata ca niste jocuri si au ca scop stimularea ochiului cu probleme de vedere. Urmate corect, conform indicatiilor medicului oftalmolog si cu monitorizarea unui terapeut, exercitiile ajuta la imbunatatirea vederii intre 30% și 100%. Terapia se desfasoara conform protocolului stabilit de medicul oftalmolog si doar dupa realizarea unui set de investigatii necesare pentru a stabili daca pacientul este eligibil pentru terapie vizuala. 

„Durata si succesul terapiei depind de tipul afectiunii, gradul acesteia, varsta pacientului, abilitatile sale psihocognitive etc. La Clinica Optisan lucram cu un psiholog, care ne ajuta sa gasim cea mai buna abordare pentru fiecare pacient, mai ales cand vine vorba de copii mici.”, menționează Dr. Alexandru Dimitriu. 

Un reper in Romania in tratarea ambliopiei si strabismului 

Clinica Optisan este un reper in Romania in tratarea ambliopiei si strabismului, cu o experienta de peste 10 ani in folosirea terapiei vizuale la pacienti cu varste cuprinse intre 5 si 56 de ani. Recenzii ale pacientilor care s-au tratat la Dr. Alexandru Dimitriu gasiti aici

Contact:

Clinica Optisan

office@ optisan.ro

+40360086888, +40746672215

strada Cerbului nr. 2, Zalau, judetul Salaj