Ortezele – solutii practice pentru sustinere si corectarea diverselor zone ale corpului

BUCURESTI - 9 martie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Modul in care a evoluat tehnologia reuseste sa impresioneze de la o zi la alta. Beneficiem de atat de multe solutii pentru aceeasi problema incat deseori devine dificila alegerea celei mai potrivite. La fel se intampla si pe partea de medicina. Dorinta de a ne mentine intr-o stare de sanatate optima o are oricine, insa cati reusesc sa identifice rezolvarile cele mai eficiente in functie de nevoile pe care le au?

tehnicomed.ro

tehnicomed.ro

Un subiect de mare interes a devenit in ultima perioada orteza. Ce este aceasta si la ce foloseste? Probabil majoritatea doreste un raspuns in acest sens. Ei bine, aflam in randurile urmatoare cateva aspecte cu privire la aceste dispozitive, direct de la expertii Tehnicomed – informatii despre acestia sunt disponibile pe tehnicomed.ro .

Orteza si utilizarea sa

 Este vorba despre acele dispozitive externe ce pot fi aplicate pe anumite parti ale corpului care au nevoie de sustinere, respectiv de corectare. De multe ori se intampla ca, din cauza stilului de viata sedentar, respectiv din petrecerea unui timp indelungat in pozitia sezut, postura corpului sa sufere modificari. Indreptarea acesteia este neaparat necesara pentru ca altfel vor aparea efecte negative asupra sanatatii.

Cand este recomandata purtarea de orteze ?

Acestea sunt destinate situatiilor precum deformarea sau devierea aparatului locomotor, dar si cand apar modificari ale posturii coloanei vertebrale, a picioarelor, mainilor sau abdomenului. Spre exemplu, la nivelul coloanei vertebrale, apart deviatii cunoscute sub denumiri precum scolioza, cifoza sau hiperlordoza. In cazul acestora, sunt recomandate ortezele ca adjuvant extern pentru corectarea respectivelor deviatii. Avantajul utilizarii lor este ca muschii paravertebrali beneficiaza de sustinerea necesara pentru a redobandi starea optima de sanatate, necesara pentru a sustine la randul lor coloana.

Desigur, este bine ca aceste orteze sa nu fie folosite mai mult decat recomanda medicul intrucat, fara sedinte de kinetoterapie, vor avea efecte nocive asupra tonusului muscular.

Dispozitivele ajuta, de asemenea, in prevenirea traumelor sau a leziunilor ce pot aparea la nivel de articulatii. Cu atat este mai recomandata purtarea ortezelor, cu cat deja exista o afectiune la nivelul acestora. Cum va actiona orteza in cazul unei crize acute de discopatie lombara? Miscarea coloanei va fi limitata partial de catre aceasta, astfel fiind suplinit efortul prea mare al muschilor paravertebrali. Iata o modalitate de a reduce posibilitatea de aparitie a contracturilor dureroase.

Specialistii Tehnicomed recomanda purtarea dispozitivului numai in perioada acuta. Daca muschii nu sunt antrenati, ulterior crizei, acestia vor slabi si vor favoriza aparitia altora, mai intense.

In ceea ce priveste modelele dedicate picioarelor, acestea sunt necesare atunci cand exista deviatii la nivelul membrelor inferioare. De obicei zona genunchilor este afectata. Reprezinta un ajutor de nadejde si in cazul problemelor localizate in zona gleznei, fiind utile indeosebi in cazul celor care au suferit entorse, fisuri, luxatii, dar si fracturi, rupturi de ligamente sau de menisc.

Cum actioneaza dispozitivul? Ei bine, rolul sau este de a pune in repaos zona respectiva, oferindu-i astfel timpul necesar pentru a se vindeca. Vestea buna este ca membrele vor putea fi folosite, intrucat aparatul nu va face altceva decat sa limiteze miscarea partii afectate, ajutand la o vindecare rapida.

Pentru a face o alegere potrivita in privinta ortezei, este de preferat ajutorul unui specialist in domeniu. Modelul trebuie sa fie confortabil, sa fie confectionat dintr-un material calitativ si totodata sa vina in marimea potrivita. Pe tehnicomed.ro se gasesc modele diverse de orteze, in functie de zona de aplicare.

Taguri: ortezetehnicomed.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/ortezele-solutii-practice-pentru-sustinere-si-corectarea-diverselor-zone-ale-corpului