Parastasele organizate in Postul Mare

BUCURESTI - 28 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Exista un intreg ritual crestin cu privire la parastasele din Postul Mare. Este ocazia cu care se pomenesc cei care au plecat in vesnicie, un ritual foarte bine incadrat in tipicul bisericesc. Nimeni nu poate trece cu vedere semnificatia parastasului, cu atat mai putin a celor care se organizeaza in perioada urmatoare.

Servicii-funerare-nonstop.ro

Servicii-funerare-nonstop.ro

Din cei care au suferit o astfel de pierdere recent sau nu neaparat, sunt si persoane care nu cunosc sau nu inteleg un astfel de ritual, ce semnifica si ce rol are. Iata care sunt explicatiile pe care le ofera in acest sens agentia funerara Adysim, din Bucuresti, care ofera si serviciii profesionale in acest sens, pachete pentru parastase .

Parastasele si simbolistica lor

Cu fiecare Sfanta Liturghie se fac pomeniri. O perioada mai speciala pentru asta insa este cea a Postului Mare, respectiv in zilele de sambata, in care se urmareste o randuiala speciala. Cei ramasi pe pamant platesc la biserica, in cele mai multe dintre cazuri, sarindare. Este vorba despre pomelnicele care se vor citi in cadrul Sfintei Liturghii, pentru o perioada de 40 zile sau un an. Exista un timp stabilit la care se fac parastase, dupa inmormantare. Incep de la ziua 3 de la deces, a9-a, ziua 40, in fiecare an pana cand se implinesc 7. Desigur, exista si alte zile care sunt pentru pomenire.

Urmeaza prima sambata din post, in care va fi parastasul pentru morti, cunoscuta ca si sambata colivelor. Sarbatorim ziua Sfantului Mare Mucenic Teodor Tiron, cel de la care a pornit si se pastreaza si pana azi obiceiul de a imparti coliva. Exista astazi tot felul de versiuni care circula cu privire la coliva, la motivul pentru care se ofera, simboluri, etc.

Cei mai multi ofera coliva si fac parastase pentru iertarea sufletelor adormite. Nu vor lipsi in cadrul ritualurilor din Postul Mare untdelemnul, tamaia, lumanarile, coliva, prescura, colacii, vinul. Fiecare participa dupa posibilitatile materiale, nu este un obicei renumit pentru fala.

Cei care doresc sa participe la pomenile care urmeaza, in amintirea celor raposati, regasesc pe servicii-funerare-nonstop.ro pachete diverse, special concepute pentru parastase, la costuri echilibrate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/parastasele-organizate-in-postul-mare