Totul despre boilerele electrice

BUCURESTI - 1 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pe piata din tara se gaseste o varietate de modele de boilere, ceea ce ingreuneaza alegerea cumparatorilor. Dintre tipurile cele mai des intalnite se remarca modelele electrice cu acumulare, capacitatile lor fiind cuprinse intre 10 si 150 litri. In topul cerintelor urmeaza modelele care functioneaza pe baza de combustibil solid si pe gaz.

SHOP-EINSTAL.RO

SHOP-EINSTAL.RO

Shop-einstal.ro este un magazin online cunoscut, care pune la dispozitia publicului larg o varietate de produse de calitate inalta, printre care si boilere electrice produse de branduri cunoscute.

Boilerele electrice – utilizare si cum trebuie alese

Acestea se utilizeaza atat in casa, cat si in apartamente si reprezinta o sursa unica de producere de apa calda menajera. Reprezinta un sistem complementar al unui alt sistem de incalzire, fie soba, centrala termica sau orice alt sistem centralizat.

Cei care doresc sa faca o astfel de achizitie trebuie sa bifeze cateva aspecte care vor face diferenta in functionare. Exista o serie de parametri de luat in considerare pentru ca incalzitorul de apa electric ales sa fie cel potrivit.

Dintre cei mai importanti, specialistii Shop-Einstal.ro amintesc:

-volumul necesar de apa, masurat in litri;

-numarul locurilor in care se foloseste apa menajera;

- puterea rezistentei ce influenteaza timpul de incalzire a apei – un factor important pentru a raspunde cu eficienta nevoilor utilizatorilor;

-gradul de izolare pe care il prezinta rezervorul cu scopul de a impiedica piederile de energie.

Interesul cumparatorilor este de a se asigura ca aleg un boiler care are capacitatea de a satisface complet nevoie de apa calda, in intreaga locuinta. Pentru asta trebuie sa aleaga un model care are un rezervor cu o cantitate suficienta. Pe www.shop-einstal.ro sunt diverse tipuri de boilere, ce pot fi alese in functie de nevoile fiecaruia.

 

Pe langa parametrii deja mentionati, este necesar ca boilerul sa prezinte si alte caracteristici care sa ii faca intrebuintarea mai potrivita, pentru o exploatare optima. Spre exemplu, acumularea trebuie sa asigure un debit mare de apa. Montarea lui este de preferat sa se poata face in orice incapere, cel mai indicat cat mai aproape de consumator.

Cu atat mai practic si mai accesibil va fi un boiler care nu necesita cos sau tubulatura de evacuare, deci iata inca un aspect de bifat pentru cei ce tintesc spre confort sporit. In general, modelele oferite de nume precum Braun sunt preferate pentru ca ofera un randament sporit – de pana la 99%, dar si pentru ca sunt usor de curatat si necesita o mentenanta usoara.

Foarte important este ca boilerul ales sa prezinte si functia de protectie anti-inghet. In fapt, aceasta este obligatorie indiferent de model, mai ales in conditiile in care temperatura de la interior scade dramatic pe timp de iarna.

Panoul de comanda este din nou un detaliu important de care trebuie sa se tina cont in alegerea boilerului. Rolul acestuia este de a regla parametrii de functionare, dar si de a oferi utilizatorilor garantia unei precizii mai mari in ceea ce priveste indici ca presiunea, temperatura sau perioada de functionare.

In nici un caz nu trebuie eliminata din calcul siguranta pe care o ofera produsul. Inca se furnizeaza boilere care prezinta probleme din acest punct de vedere atunci cand instalarea nu este realizata corespunzator. Un model cu supapa de siguranta este deci de preferat.

Dupa ce sunt identificate produsele care indeplinesc aspectele de mai sus, o chestiune de interes devine alegerea produsului care are greutatea si designul ideal. Unii se orienteaza in mod expres dupa solutiile mai corespunzatoare din punct de vedere estetic. Este justificabil din mai multe motive – o forma mai mica permite instalarea acestuia intr-un spatiu fara a influenta modernitatea acestuia, o greutate corespunzatoare ii va face montarea mai usoara etc.

Cei interesati de achizitionarea unui boiler electric ce corespunde in totalitate cerintelor si nevoilor proprii pot accesa pagina shop-einstal.ro pentru a descoperi o gama variata de astfel de articole, caracterizate de calitate si preturi rentabile.