Freedom House si JTI lanseaza Bursele Europene JTI

BUCURESTI - 19 mai 2008

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Freedom House România şi JTI România lansează astăzi, 19 mai 2008, programul pentru jurnalişti Bursele Europene JTI, ediţia a II-a.

Bursele Europene JTI le oferă jurnaliştilor oportunitatea de a înţelege cum funcţionează instituţiile europene şi cum este abordată problematica europeană de media occidentală. Programul include un training cu profesionişti ai relaţiilor europene, o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia vor avea loc întâlniri cu oficialităţi ale instituţiilor Uniunii Europene, şi stagii de pregătire profesională în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

Bursele Europene JTI au fost lansate în 2007, continuând o tradiţie iniţiată de Freedom House în anii ‘90. Stagiile de pregătire pentru jurnalişti, finanţate iniţial de guvernul SUA, au devenit în anul 2000 „Bursele JTI pentru Jurnalişti”. Obiectivul acestui program a fost creşterea gradului de profesionalism al jurnaliştilor români şi încurajarea vocilor independente din presa românească. “Bursele JTI pentru Jurnalişti” includeau stagii de pregătire practică în organizaţii de presă americane, precum şi o serie de întâlniri cu personalităţi din media şi din lumea politică americană.

La Bursele Europene JTI se pot înscrie jurnalişti din presa scrisă, radio şi TV specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care îndeplinesc următoarele condiţii:
•Vârsta: maxim 35 ani
•Experienţa profesională: minim 3 ani
•Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie. Cunoaşterea limbii franceze constituie un avantaj.

Dosarul de înscriere va conţine:
•Curriculum Vitae
•Formular de înscriere (disponibil pe site-ul Freedom House)
•Fotografie tip paşaport
•Portofoliu (două materiale de presă relevante pentru domeniile anunţate)
•Două scrisori de recomandare

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este luni, 16 iunie 2007 (inclusiv). Toate înscrierile vor avea în titlu menţiunea « pentru Bursele europene JTI ».

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia pe baza unui interviu.

Pentru depunerea dosarelor şi obţinerea de informaţii suplimentare, vă puteţi adresa Fundaţiei Freedom House.
Adresa: B-dul Ferdinand 125 et.1 ap.2, sector 2, Bucureşti
Telefon: 021.253 28 38; 0740 089 253 Fax: 021.253 00 63,
E-mail: freedomhouse@freedomhouse.ro


Despre Freedom House

Bursele Europene JTI au fost lansate în 2007, continuând o tradiţie iniţiată de Freedom House în anii ‘90. Stagiile de pregătire pentru jurnalişti, finanţate iniţial de guvernul SUA, au devenit în anul 2000 „Bursele JTI pentru Jurnalişti”. Obiectivul acestui program a fost creşterea gradului de profesionalism al jurnaliştilor români şi încurajarea vocilor independente din presa românească. “Bursele JTI pentru Jurnalişti” includeau stagii de pregătire practică în organizaţii de presă americane, precum şi o serie de întâlniri cu personalităţi din media şi din lumea politică americană.Persoană de contact: Mihai Poliţeanu, Coordonator de programe, mihai@freedomhouse.ro

mihai@freedomhouse.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/freedom-house/freedom-house-si-jti-lanseaza-bursele-europene-jti