Concertul de Gală al Concursului - EUFONIA 2009

BUCURESTI - 12 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

România, Belgia şi Bulgaria sunt parteneri în proiectul „Eufonia”, proiect care urmăreşte să stimuleze interesul publicului pentru profesia de lutier şi realizarea instrumentelor muzicale de coarde de manieră artizanală.

Concertul de Gală al Concursului - EUFONIA 2009

Este pentru prima dată când un astfel de concurs şi asemenea concerte are loc la nivel european implicând toate statele membre. Este pentru prima dată când lutieri profesionişti şi studenţi iau parte împreună la un astfel de concurs şi proiect.
În afară de concerte, două ateliere de lucru (workshops) vor fi organizate în luna iunie pentru lutieri profesionişti, unul la Reghin (România) şi celălalt la Kazanluk (Bulgaria). Ultima etapă a proiectului va fi organizarea a două şcoli de vară pentru persoane interesate să descopere profesia de lutier, urmată de înfiinţarea „Centrului de Excelenţă” transfrontalier de la Rousse, în colaborare cu municipiului Giurgiu. Acest Centru va servi nu numai pentru perfecţionarea lutierilor români şi bulgari dar şi pentru lutierii din zona Balcanilor.
Acest proiect este co-finanţat de Municipalitatea din Sofia, Espace Formation - centru de formare belgian, de Fundaţia Art Production din România si co-finanţat de Programul Cultural 2007-2013 al Comisiei Europene.
Vă invităm Sâmbătă, 5 Iunie, orele 19:00, la Ateneul Român sa luaţi parte la Concertul de Gală, care va prezenta instrumentele caştigătoare ale Concursului Eufonia 2009, susţinut de soliştii:

Clara CERNAT – vioară
Tatiana SAMOUIL – vioară
Aida Carmen SOANEA - violă
Claudia BARA – pian
Justus GRIMM – violoncel
Săndel SMĂRĂNDESCU – contrabas

Program:
L. van Beethoven – Romance N°2
P. I. Ceaikovski – Valse Scherzo op. 23
M. de Falla – Dans spaniol
H. Vieuxtemps – Capriciu
B. Bartók – Dansuri româneşti
Haendel/Halvorsen – Pasacaglia
A. Dvorak – Sleeping in the wood
F. Schubert – Trio de coarde op. D 471
S. Rachmaninov – Trio Elegiac in sol minor
F. Schubert – Cvintetul “Păstrăvul”

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-art-production/concertul-de-gala-al-concursului-eufonia-2009