Recital extraordinar Jean Marc LUISADA la Ateneul Roman

BUCURESTI - 24 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Dupa succesul reputat de celebrul pianist Ivo Pogorelich in cadrul seriei de recitaluri extraordinare ``Celebrating Chopin`` organizate de Fundatia Art Production la Ateneul Roman, Marti, 9 Noiembrie va invitam sa luati parte la recitalul extraordinar sustinut de JEAN MARC LUISADA.

Recital extraordinar Jean Marc LUISADA la Ateneul Roman

Jean-Marc Luisada s-a nascut la 3 iunie 1958 in Bizerte, Tunisia. A inceput studiul pianului la ``varsta normala``... de sase ani. La 16 ani a inceput studiile la Conservatorul din Paris sub indrumarea profesorilor Dominique Merlet si Marcel Ciampi (pian) si Genevieve Joy-Dutilleux (muzica de camera). In 1978 a inceput studiile postuniversitare cu Nikita Magaloff, Paul Badura-Skoda si Milosz Magin. Studiile muzicale au fost consolidate mai apoi la Yehudi Menuhin School din Anglia.
La 29 de ani a inceput seria turneelor in Europa, Statele Unite si Asia concertand in cele mai prestigioase sali precum Queen Elizabeth Hall si Wigmore Hall, Londra; Suntory Hall, Tokyo; New Bilbao Auditorium, Barcelona; Victoria Hall, Geneva; Alice Tully Hall si Carnegie Hall, New York; Palais des Beaux, Bruxelles; Musikhalle Hamburg, Herkulessaal, Munchen; Teatro San Carlo, Napoli; Verdi Hall, Conservatorul din Milano; Dvorak si Smetana Hall, Praga, Symphony Hall, Osaka, Conservatorul Ceaikovski, Moscova; Tonhalle, Zurich si la Paris...
Jean-Marc Luisada este un oaspete frecvent la Festivalul de Besancon, Festivalul de la Roque d`Antheron, Festivalul Radio France din Montpellier, Festivalul de la Strasbourg si Valdemosa Chopin Festival din Majorca.
El a semnat un contract de exclusivitate cu Sony BMG, in anul 1998. Printre inregistrarile sale cele mai importante sunt valsurile si mazurcile de Chopin, dar si versiunea de camera, mai putin cunoscuta, a Concertului de pian nr. 1 de Chopin, inregistrat cu Cvartetul Talich .
Jean-Marc Luisada este profesor la Ecole Normale de Musique ``Alfred Cortot`` de la Paris.

In program:

Chopin : 4 mazurkas op. 24
Scherzo no. 2 in B-flat minor, op. 31
Scherzo no. 3 in C-sharp minor, op. 39
Scherzo no. 4 in E major, op. 54
Scherzo no. 1 in B Minor, op. 20
Pauza
Chopin:
3 Nocturnes op. 9
Waltz no. 3 in A minor, op. 34/2
Waltz no. 1 in E flat major, op. 18
Waltz no. 2 in A flat major, op. 34/1
Waltz no. 4 in F major op. 34/3

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-art-production/recital-extraordinar-jean-marc-luisada-la-ateneul-roman