"FOLIA, SHAKESPEARE & Co" un spectacol de Gigi Căciuleanu

Locul desfasurarii: Teatrul Metropolis

Organizator: Fundația Art Production si Teatrul Metropolis

"Ideea acestui spectacol s-a născut încă din vremea în care, poaspăt solist al Operei din București, dansam partitura Bufonului din «Lacul lebedelor». De atunci m-am îndrăgostit de acest spirit nebun al măscăriciului: savant și histrionic, comic și tragic, doct și în același timp impregnat de o permanentă auto-deriziune." Gigi Caciuleanu

Asistent corepetitor: Lelia Marcu-Vladu Scenografia: Corina Grămoșteanu Muzica: Paul Ilea Light Designer: Alin Popa Texte: William Shakespeare Născându-ne, bocim că apărem în acest mare teatru de nebuni. (Regele Lear) LA FOLIA este inițial un dans popular din Portugalia si Spania, apărut în Evul Mediu târziu. O temă de bază simplă "codificată" pentru prima dată, dacă nu mă înșel, de Corelli, dând naștere la o piesă bine-cunoscută și mondialmente recunoscută. Mulți alți compozitori cunoscuți au scris variațiile lor pe această temă întrecându-se în virtuozitate și inventivitate: Scarlatti, Vivaldi, Marin Marais... În cazul acestui spectacol, muzica este total reinventată, variațiile pe tema LA FOLIA fiind compuse de către tânărul compozior si om-orchestră: Paul Ilea. În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Și nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuși va juca rolul unui măscărici amar creându-și un personaj de bufon nebun si cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel. Nebunul se crede el însuși înțelept și înțeleptul se recunoaște nebun. (Cum vă place) Pe de altă parte, din punct de vedere coregrafic, sunt pasionat de ideea alternanței dintre gândirea structurată și nebunia creatoare a artistului. "Nebunia din spatele structurii, structura in spatele nebuniei" (Gigi Căciuleanu: VÂNT, VOLUME, VECTORI). Sau cum o spune Hamlet atât de bine și într-un mod atât de poetic: Sunt nebun doar când bate vântul de la Nord-Vest. Pe vânt de sud, știu însă foarte să deosebesc un șoim de un bâtlan. (Hamlet) Decorul și costumele spectacolului sunt gândite și imaginate de către scenografa Corina Grămoșteanu, in sensul atât al unei reinventări moderne a spațiului scenic cât și al păstrării unor clare referințe la universul elizabetan al teatrului lui William Shakespeare. Trupa de interpreți este alcătuită din DansActorii “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” care vor juca teatru în limbajul mișcării și al dansului: Ramona Bărbulescu, Richard Bovnoczki, Rasmina Călbăjos, Alexandru-Mircea Calin, Paul Cimpoieru, Relu Dobrin, Lari Cosmin Giorgescu, Lucile Julaud, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Cristian Osolos, Arcadie Rusu, Diana Spiridon, Vanda Ştefanescu.

Despre FUNDATIA ART PRODUCTION

Fundatia ART PRODUCTION a fost constituita in anul 2002, fiind atestata de catre Ministerul Culturii pentru impresariere, productii de spectacole, productii evenimente speciale, concerte, emisiuni de radio si televiziune, etc.

Confirmare pana la data: 2 mai 2014

Participare: Taxa de participare

Sponsori eveniment:
  • JTI - sponsor al JTI - sponsor al