Un român va traversa înot Canalul Mânecii

BUCURESTI - 25 iunie 2015

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Sport

Live site

În perioada 1-7 iulie (în funcție de condițiile meteo din Canalul Mânecii), Andrei Roșu, un sportiv amator de anduranță, cunoscut pentru recordul mondial Guinness ’’Cea mai rapidă parcurgere a circuitului 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente’’, va încerca să devină primul român care va traversa înot Canalul Mânecii și a 16-a persoană din lume care termină competiția Arch 2 Arc.

Andrei Roșu

Andrei Roșu

Doar 15 persoane au reușit, în utimii 13 ani, performanța de a termina Ultratriatlonul non-stop Arch 2 Arc, care include 140 de km de alergare (Londra – Dover), traversarea înot a Canalului Mânecii (distanța reală de 50-60 de km) și pedalarea a aproape 300 de kilometri, de la Calais la Paris.

Canalul Mânecii este considerat „Everestul înotătorilor”. De altfel, sunt mult mai mulți oameni care reușesc, anual, să urce pe faimosul vârf montan.

 

Cea mai importantă etapă este traversarea canalului iar recordul pentru cea mai rapidă traversare îi revine australianului Trent Grimsey, care a reușit în 2012 să-l traverseze în 6 ore și 55 de minute.

 

Plecarea spre Londra are loc în data de 26 iunie de la Aeroportul Henry Coandă din București, ora 12.00.

 

Demersul lui Andrei este dedicat unei cauze umanitare foarte iubite de el, HOSPICE Casa Speranței. Scopul lui este să strângă 90.000 de lei pentru HOSPICE și astfel să susțină serviciile gratuite oferite copiilor și adulților cu boli incurabile. Cu fondurile strânse, HOSPICE va oferi 380 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților și 137 de zile de internare pentru 10 pacienți.

 

Alegând unul dintre ’’colacii de salvare’’ de pe pagina web www.hospice.ro/a2a, donatorii individuali și companiile au posibilitatea să susțină un proiect caritabil extraordinar și o cauză umanitară vitală pentru România.

 

Clipul de prezentare al proiectului poate fi vizionat pe hospice.ro/a2a. Animația a fost realizată de Skeptic Dog Animation.

Partenerii competiției sunt: Kaufland România și UniCredit Leasing (parteneri principali), Walmark Fundația Vodafone România, City Grill, Isostar, SportGuru.ro și Varta.