Lansarea design-ului unei insule artificiale in Marea Neagra

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia pentru dezvoltarea Romaniei Dan Voiculescu

Miercuri, 19 noiembrie 2008, Clubul de Excelenta Dan Voiculescu va marca Ziua Cercetatorului si Proiectantului prin lansarea design-ului unei insule artificiale in Marea Neagra, proiectata de grupul de elevi al Colegiului National « Mircea cel Batran » din Constanta, dar si printr-o vizita organizata pentru 30 de elevi olimpici, la expozitia « Leonardo da Vinci-Inventiile unui geniu ».
Pentru a sublinia importanta acestei zile, un grup de elevi ai Colegiului National « Mircea cel Batran » din Constanta, membri ai Clubului de Excelenta Dan Voiculescu, va lansa design-ul unei insule artificiale in Marea Neagra, la 5 kilometri de ţărm.
Proiectul reprezinta un ansamblu format dintr-un turn multifuncţional şi un complex hotelier şi ştiinţific ultramodern. Sunt specificate domeniile de cercetare propuse precum şi activităţile curente în regim de independenţă energetică în modalităţi total ecologice. Denumirea complexului, MEDUSA CRABS cuprinde practic ceea ce vor face cei 400 de cercetători prezenţi în orice moment pe insulă: „Marine Ecological Developement of the Ultimate Scientific Arhitecture for a Complete Research of the Ambient in the Black Sea”. În plus, activitatea turistică deosebit de atractivă şi de complexă va putea cuprinde 600 turişti şi personal lucrător, care va furniza veniturile necesare activităţilor ştiinţifice.
Proiectul reprezintă expresia cunoştinţelor acumulate de catre elevi de-a lungul anilor în competiţiile organizate de NASA cu privire la proiectarea de staţii spaţiale locuite de oameni în Cosmos, prin care elevii români au ajuns celebri în lume. In luna iunie 2008 sase elevi, castigatorii concursului NASA Space Settlement Design Contest, au fost recompensati de catre Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei cu fondurile necesare deplasarii in SUA.
In calitate de promotor al excelentei in diferite domenii, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei sprijina ideea proiectului MEDUSA CRABS.
Tot astazi, 19 noiembrie, 30 de olimpici din Bucuresti vor vizita miercuri, 19 noiembrie 2008, expozitia «Leonardo da Vinci-Inventiile unui geniu», deschisa in foaierul Teatrului National de Opereta «Ion Dacian». In partea a doua a vizitei, olimpicii vor participa la o dezbatere cu inventatorul Justin Capra, care le va impartasi, cu aceasta ocazie tinerilor, o parte din experienta acumulata de-a lungul anilor, in calitate de autor al unui lung sir de inventii pentre care se numara primul dispozitiv individual de zbor, 72 de prototipuri de autoturisme cu consum infim, 7 aparate de zbor şi 15 aparate neconvenţionale.Anca Andreea Popa
PR Manager
0762.233.114
Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
Tel./Fax 021.335 45 05;

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera