O noua performanta a tanarului informatician Alexandru Mircescu, membru al Clubului de Excelentă Dan Voiculescu

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu

Un nou loc I pe care Alexandru Mircescu l-a adaugat in lista sa de performante, de data aceasta la Concursul interjudeţean de matematică şi informatică «Grigore Moisil»! Competitia s-a desfasurat intre 29 si 31 ianuarie 2010 si a constat in doua probe: matematica si informatica. Asta dupa ce, de curand, s-a calificat la faza nationala a Olimpiadei de Informatica.

Din 2006, Alexandru Mircescu a participat, si de cele mai multe ori cu succes, la numeroase concursuri nationale de programare, printre care se numara INFOTEHNIUM, PreONI sau concursul Micul Gates unde a obtinut marele premiu in 2009. Si tot din 2006, Alexandru participa in fiecare an la Olimpiada de Informatica, ajungand de fiecare data in competitie cu cei mai buni pentru primele locuri.

Datorita rezultatelor obtinute pana in prezent, dar mai ales pentru aptitudinile sale, Alexandru este unul dintre tinerii pe care Clubul de Excelenta Dan Voiculescu ii sustine si incurajeaza in dezvoltarea pasiunii pentru informatica si programare. Iar pentru a obtine cat mai performante, el frecventeaza cursurile de informatica, organizate pentru membrii clubului, sub indrumarea prof. Dan Gogoncea.

Mai multe detalii despre premiile si diplomele obţinute de Alexandru Mircescu pot fi gasite pe www.fudv.ro.


Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
0755.042.116
tel./fax 031.425.58.83

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera