GBC® furnizează soluția software pentru primul VR lab educațional din România

BUCURESTI - 24 februarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

Live site

Primul laborator școlar din România complet digitalizat cu sprijinul companiei GBC® prin soluția de realitate virtuală - VR lab Academy, a fost inaugurat la Liceul Teoretic Constantin Brâncovanu din București. La inaugurare, alături de elevii și a cadrele didactice ale liceului, au participat Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și secretari de stat din Ministerul Educației.

Laborator VR în cadrul Liceului Constantin Brâncoveanu, dotat cu soluție de realitate virtuală VRLab Academy, furnizată de GBC®

Laborator VR în cadrul Liceului Constantin Brâncoveanu, dotat cu soluție de realitate virtuală VRLab Academy, furnizată de GBC®

Compania GBC®, integrator audio video cu prezență internațională și lider de piața in România pe segmentul de distribuție și integrare a soluțiilor audio-video, a venit în întâmpinarea nevoii Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu" de a oferi elevilor care îi trec pragul un spațiu modern de învățare, dotat cu echipamente și soluții educaționale de ultima-generație, cu soluția de realitate virtuală VRLab Academy, ce oferă experimente științifice în realitate virtuală pentru un mediu educațional progresiv, pentru că realitatea virtuală inspiră, stârnește imaginația și încurajează gândirea creativă.

Astfel, Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu", unitate școlară cu tradiție de peste 50 de ani in învățământul bucureștean, a inaugurat CB LAB, primul laborator de experimente în realitate virtuală bazat pe curriculum, unde profesorii au posibilitatea de a recrea alături de elevi experimente dintre cele mai complexe si de a exemplifica vizual tot ce ține de partea teoretică, pentru o gama foarte variată de materii, oferind elevilor șansa de a experimenta știința hands-on.

Inaugurarea laboratorului CB LAB a avut loc în prezența profesorilor, elevilor si a reprezentanților de seamă ai sistemului educațional din România: Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a secretarilor de stat din Ministerul Educației.

"Adaptarea sistemului de educație și formare la evoluția tehnologică reprezintă pentru liceul nostru o preocupare continuă și ne bucurăm că demersurile noastre referitoare la dezvoltarea și digitalizarea sistemului de învățământ sunt materializate prin realizarea unui spațiu de învățare modern în cadrul căruia sunt prezente tehnologii și aplicații software educaționale de ultima-generație", a declarat prof. dr. Issa Cristina, directorul liceului, la evenimentul de inaugurare.

 

Despre GBC

Creată în 2002 pentru a răspunde nevoilor pieței din România pentru soluții audio-video integrate, compania GBC® este membru AVIXA și membru cu drepturi depline PSNI – rețele globale care garantează calitatea și uniformitatea soluțiilor și serviciilor oferite, oriunde în lume.

Suntem pregătiți să oferim soluții state-of-the-art, perfect integrate arhitectural, atât în domeniul audio-video, cât și în cel al securității și siguranței. Oferim servicii complete de la concept, design, planificare și până la execuție, implementare, mentenanța și service, cu ajutorul echipelor noastre de ingineri și tehnicieni multiplu certificați.

În 2022, prin brandul IQboard, am obținut acreditarea din partea Ministerului Educației și a Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru susținerea cursului de perfecționare “Dezvoltator e-learning” și am fost desemnați “Best Places To Work în AV” din partea PSNI Global Alliance network.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gbc/gbc-furnizeaza-solutia-software-pentru-primul-vr-lab-educational-din-romania