IN 2004 PATE BUCEGI SI-A DUBLAT COTA DE PIATA

BUCURESTI - 20 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Industrie

Compania Scandia Romana, producator al cunoscutelor marci pate Sibiu, pate Poiana, pate Bucegi, anunta ca, in 2004, cota de piata a pateului Bucegi a cunoscut o crestere valorica de doua ori si jumatate fata de aceeasi perioada a anului anterior: de la 5,9% in 2003 la 15,1% in 2004 (sursa: AC Nielsen, perioada octombrie – noiembrie 2004).

IN 2004 PATE BUCEGI SI-A DUBLAT COTA DE PIATA

“Suntem foarte mandri de pate Bucegi, care a fost bine primit de consumatorii romani in 2004. Acestia au recunoscut in aceasta gama calitatea produselor Scandia, dar au apreciat si pretul foarte accesibil”, a declarat Sorin Bozdog, Director Comercial Scandia Romana.

Pate Bucegi face parte din gama produselor economice ale companiei. In anul 2004, pateul Bucegi in variante de porc si pasare a venit pe piata cu o reteta imbunatatita si un gust unic. Tot in 2004, compania a introdus pentru produsele din aceasta gama ambalajul usor de manuit, cu cheita, care se regasea inainte doar la produsele din gama premium a companiei. Seria inovatiilor a fost completata in 2004 de un design modern al etichetei.

Raspunzand cerintelor consumatorilor referitoare la perioada de post dinainte Craciunului, in luna septembrie a anului trecut, Scandia Romana a lansat pe piata si pateul vegetal din gama Bucegi, in gramaje de 100 si 200g.

Despre Graffiti BBDO

Compania Scandia Romana este lider national in productia de conserve de carne, acestea fiind impartite in 3 categorii: pateuri (80 % din productie, pate Poiana, Pate Sibiu, Pate Bucegi, Pate Sibiel), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi etc) si mancaruri (ciorba de burta, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, gulas de vita, de porc, sarmale etc). Alte marci sub care se vand produsele fabricii sunt Aro, Clever, Nr 1, Sarto, Carpati, CBA, La Grande Famiglia. Aceste marci apartin diverselor retele internationale de magazine care au investit in Romania.
Roxana Poede, Graffiti BBDO, teL: 021 – 221 02 00
roxana_poede@graffiti.bbdo.ro