La aniversarea a 10 ani pe piata romaneasca HENKEL ROMANIA DEMAREAZA PROIECTUL “IMPREUNA PENTRU O DELTA CURATA!”

BUCURESTI - 27 mai 2004

Comunicat tip General in Social

Cu ocazia aniversarii a 10 de ani de prezenta pe piata romaneasca, compania Henkel Romania a decis sa demareze un amplu proiect de curatare a Deltei Dunarii. Intitulat sugestiv “Impreuna pentru o Delta curata”, programul se desfasoara in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Prin acest proiect, Henkel România ofera ARBDD fonduri pentru achizitionarea de pubele selective si echipamente de compactare a sticlelor de tip PET. Pubelele permit depozitarea selectiva a deseurilor (plastic, sticla, hartie, metal, resturi menajere), urmand ca acestea sa fie ridicate de catre persoane autorizate si transportate catre punctele de reciclare.

Seturi de pubele selective vor fi amplasate in localitatile Sf. Gheorghe, Uzlina, Maliuc, Sulina, Crisan, Mila 23, Chilia Veche, Tulcea si Pardina. In plus, in localitati si pe traseele turistice vor fi amplasate pubele pentru ambalaje de tip PET. In activitatea de colectare a deseurilor vor fi implicati si elevi, membri ai cercurilor de ecologie din scolile existente in localitatile Deltei.

Cele doua prese cu ajutorul carora se compacteaza ambalajele de tip PET inainte de reciclare, au fost date in folosinta - pentru inceput - primariilor din Sf. Gheorghe si Sulina, cele mai mari localitati din Delta. Presele urmeaza insa sa fie puse si la dispozitia administratiilor din alte localitati, la solicitarea acestora.

Pe langa aceste investitii, Henkel Romania s-a implicat si in campania de educare a opiniei publice cu privire la modul de folosire a pubelelor. In acest sens, au fost create postere si alte materiale informative care vor fi distribuite localnicilor si turistilor.

De pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sunt adunate anual mari cantitati de deseuri menajere, numai in anul 2003 colectandu-se de aici peste 17 tone. S-au luat in considerare numai deseurile rezultate din activitatile de exploatare de catre comunitate a resurselor vegetale si animale: ambalaje de hartie si carton, plastic, resturi alimentare, sticla, etc.

Despre Graffiti BBDO

Pe plan international, Grupul Henkel s-a remarcat in mod constant prin politica sa de protectie a mediului,compania lansand produse ecologice si ambalaje reciclabile. Orientarea companiei catre protectia mediului nu este o noutate. Astfel, in 1959 a fost introdusa obligativitatea controalelor ecologice pentru detergenti si produse de curatat la nivel de grup iar in 1971 a fost infiintat primul departament pentru protectia mediului si a consumatorilor.

De asemenea, o echipa de proiectare a Henkel Austria a lucrat intens la eficientizarea managementului deseurilor din centrul de productie de la Viena, rezultatul fiind scaderea cantitatii de deseuri cu 20 %!
Pentru acest succes, compania a fost rasplatita de catre primaria orasului Viena cu premiul pentru mediu 2002– “Waste manager”.

-Henkel Romania, persoana de contact : Lavinia Toma, tel. 203.26. 00
-Graffiti/BBDO, persoana de contact: Ioana Manoiu, tel. 221.02.00

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/graffiti-bbdo/la-aniversarea-a-10-ani-pe-piata-romaneascahenkel-romania-demareaza-proiectul-impreuna-pentru-o-delta-curata