Managementul adecvat al resurselor naturale şi conservarea biodiversităţii

BUCURESTI - 3 mai 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Luna mai este dedicata Păsărilor şi Arborilor, iar # focustogreenecolife este alaturi de adulti si copii, in demersurile privind cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii protejarii vietii si naturii.

NATURA

NATURA

 "Cand armonizezi imaginea interioara cu ceea ce este in mediul exterior, atunci actionezi in directia potrivita, care va sustine viziunea ta.”  

Ileana Vladut, terapeut

Iubitorii de natură sunt implicaţi direct în serviciile de protecţie şi conservare a mediului, dorind să arate faptul că a ne întoarce la natură şi a fi generoşi cu aceasta nu reprezintă un efort prea mare din partea noastră.

“Ocrotind păsările şi arborii şi, implicit, conservând habitatele, garantăm moştenirea pe care-o vom lăsa generaţiilor viitoare."

Diversitatea biologică reprezintă o particularitate specifică Terrei, particularitate care asigură funcţionalitatea optimă a ecosistemelor, existenţa şi dezvoltarea biosferei.

Măsurile întreprinse şi realizarea celor preconizate creează premise ne­ în vederea salvării geosistemelor, ecosistemelor şi speciilor de impor­tanţă majoră pentru generaţiile viitoare.

Protecţia mediului înconjurător este considerată a fi printre primele cinci probleme care determină, în epoca actuală, soarta omenirii.

În ultimul secol omul a distrus numeroase specii de plante şi animale, fiind imperios necesară adoptarea unor măsuri de protecţie şi conservare, în acest moment, aproape 20.000 de specii de pe glob fiind ameninţate cu dispariţia.

De aceea, Ziua Păsărilor şi a Arborilor, celebrata anual pe 10 mai, este un eveniment ecologic, mai mult de natură educativă şi informativă, iar acţiunile organizate cu acest prilej au fost şi sunt orientate spre conştientizarea societăţii civile, cu speranţa trezirii dorinţei oamenilor de a fi mereu în armonie cu natura .

Educatia verde este pentru noi toti o responsabilitate. “Nu vom salva tot ce ne-ar plăcea să salvăm, dar vom salva mai mult decât dacă n-am fi încercat deloc.” – Sir Peter Scott.

Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, de grija pentru reciclarea sustenabila si pastrarea curateniei elementelor ce sustin viata pe Pamant.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/happy-lotus/managementul-adecvat-al-resurselor-naturale-si-conservarea-biodiversitatii