Parchet de bambus densificat pentru durabilitatea pardoselii tale - Recomandari Decolandia

BUCURESTI - 20 februarie 2019

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Parchetul de bambus densificat este o optiune durabila datorita densitatii acestui tip de pardoseala.

Intrucat pe piata se vehiculeaza o multime de mituri despre acest parchet bambus, ati ajuns poate la intrebarea sa montez sau sa nu montez acest tip de pardoseala in casa mea? In acest articol va descriem ce este bambusul densificat, de ce acesta este o optiune durabila si desfiintam mituri despre parchetul din bambus in general.

 

In plus, ca prim importator din Romania de parchet din bambus stratificat avem confortul de a va face recomandarile de rigoare in alegere si montaj.

De ce parchet din bambus densificat?

 

Parchetul din bambus densificat este una dintre cele mai durabile optiuni de pardoseli, aceasta datorita modului in care este produs.

Parchetul din bambus densificat, spre deosebire de pardoselile conventionale din bambus, au o duritate sporita similara nucului brazilian. Aceasta pentru ca bambusul este supus unui proces de densificare. Avand o densitate (implicit o greutate) mai mare, parchetul din bambus rezista mai bine la socuri mecanice si la trafic. Astfel, supus testelor, acest tip de pardoseala a aratat aceeasi rezistenta precum unele dintre cele mai dure esente din lemn nobil (de exemplu IPE).

Parchet din bambus densificat sau conventional?

 

Astfel, parchetul din bambus densificat este de calitate net superioara parchetului din bambus conventional care, in functie de modul de prelucrare, poate fi intr-adevar de o calitate inferioara. In selectia noastra de produse, inclusiv variantele traditionale de parchet din bambus sunt calitative, in timp ce varianta densificata este o alegere de durata, similara cu parchetul stratificat sau masiv de calitate.

Mituri despre parchetul din bambus

 

Intrucat exista o confuzie intre parchetul din bambus conventional si cel stratificat, intre cumparatorii de pardoseli a aparut mitul ca pardoseala din bambus este de calitate mai slaba. Dupa cum va aratam mai sus, parchetul din bambus densificat este superior unor esente lemnoase traditionale, fiind mult mai durabil prin densificare.

De asemenea, inclusiv in variantele de parchet din bambus conventional (nedensificat) exista produse de calitate diferita, contand foarte mult furnizorul original, de la care este achizitionat. Este si motivul pentru care gasiti parchet din bambus incadrat in diferite categorii de pret.

Recomandari Decolandia pentru un parchet durabil

 

Parchetul din bambus poate fi montat in trei moduri, oricare dintre ele putand fi realizat in regie proprie: batut in cuie, lipit sau flotant.  Pentru ca este prevazut cu sistem click, aceasta poate fi cea mai simpla varianta de montaj, iar pe site-ul nostru gasiti un ghid cu pasi simpli pentru oricare dintre optiuni.  In plus, parchetul din bambus densificat din oferta Decolandia este finisat, intr-o paleta variata de nuante care sa raspunda optiunilor dumneavoastra in materie de design interior.

Pentru a va putea bucura de parchet durabil, intretinerea acestuia in timp este esentiala. Recomandarile noastre generale sunt simple, dar eficiente: spalati parchetul cu o carpa stoarsa, cu solutii care nu au la baza ceara.

In spatiile in care este montat parchetul temperatura nu trebuie sa scada sub 15 grade, iar gradul de umiditate sa nu fie mai scazut de 40%. Mobilierul cu picioare (scaune, paturi, mese) va fi prevazute cu talpici pentru a proteja stratul de finisaj.

 

In cazul in care aveti intrebari suplimentare despre parchetul din bambus densificat, echipa Decolandia va sta la dispozitie.   

Despre IXPR

Infiintata in anul 2012, agentia IXPR furnizeaza solutii de continut, copywriting si dezvoltarea afacerii online din anul 2014.
Serviciile agentiei:
- copywriting - SEO si creativ
- copywriting pentru social media
- branding
- solutii de continut pentru SEO si notorietate