Aerul conditionat multisplit, temperatura confortului din locuinta ta

BUCURESTI - 12 februarie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, Tehnologie

Ai nevoie de un sistem de climatizare? Alegerea acestuia poate fi destul de dificila, deoarece trebuie sa gasesti un produs usor de instalat si de intretinut, care sa ofere in acelasi timp fluxul de caldura dorit in locuinta.

www.Vollmax.ro

www.Vollmax.ro

Astfel, este recomandat sa achizitionezi un aparat de aer conditionat multisplit. Acesta iti permite sa racesti mai multe camere dupa bunul plac si asigura acelasi proces cu un consum redus de energie. Iata care sunt caracteristicile sale cele mai importante!

Capacitatea de racire
Acest indice este notat cu BTU. Cu cat este mai mare, cu atat pretul aparatului creste. In general, locuintele cu multe camere au nevoie de cate 500 BTU pentru fiecare 2mp. Intervalul ramane, insa, ajustabil si poate fi influentat de mai multi factori.

De aceea, se recomanda sa iei in considerare ferestrele, izolatia, inaltimea tavanului si prezenta sau absenta aragazului de gatit. Indicele BTU poate fi verificat atat in fiecare unitate interioara, cat si in cea din exterior, iar cele mai bune aparate au un interval setat intre 20.000 si 25.000.

Eficienta energetica
Un aparat de aer conditionat multisplit functioneaza pe baza de electricitate. Cu toate acestea, nu presupune costuri atat de mari precum cred majoritatea oamenilor. Sistemul de climatizare nu ramane mereu pornit in toata casa. In schimb, fiecare unitate poate fi ajustata in functie de nevoi. Clasa energetica recomandata este A+ sau A++.

In functie de numarul de stelute, aceasta are un consum mai redus si o durata de functionare mai mare. Tine cont si de prezenta sau absenta termostatului. Acesta permite reglarea temperaturii in intervalul dorit si inchide automat aparatul atunci cand nu este necesara consumarea resurselor. In situatia in care dispozitivul lipseste, poti atasa unul compatibil cu modelul de aparat achizitionat.

Optiunile suplimentare
Unele aparate de aer conditionat pot transmite aer cald iarna, in acelasi mod in care il transmit pe cel rece vara. Pe langa asta, functia de ventilator permite distribuirea uniforma in incapere, iar dezumidificatorul previne aparitia mucegaiului.

Modul automat se adapteaza in functie de setarile de viteza si de consumul prestabilit. Poti seta aparatul sa porneasca singur in anumite momente, acest aspect fiind controlat de la distanta prin telecomanda.

Aparatele de aer conditionat multisplit produc intotdeauna zgomot, fiind necesar ca acesta sa ramana suficient de slab incat sa poata fi integrat ca sunet de fundal. De aceea, este important sa investesti intr-un model silentios. Desi asta poate atrage costuri suplimentare, nu vei fi deranjat si vei avea parte de un somn odihnitor.

Cum se monteaza un aparat de aer conditionat multisplit?
Acest sistem de climatizare este complex si are nevoie de o instalare profesionala. Prin urmare, este necesar sa angajezi un electrician pentru a se ocupa de proces. Nu incerca sa o faci singur, deoarece piesele se pot strica. Majoritatea aparatelor au unitati interioare care se ataseaza pe perete, insa zonele unde se amplaseaza trebuie alese cu grija.

Daca vrei ca produsul sa reziste mai mult, se recomanda sa te ocupi de curatarea filtrelor in mod constant. Asigura-te ca dispui de garantie, pentru a putea efectua reparatiile gratuit in cazul defectiunilor. Alege un magazin online specializat, asa cum este Vollmax si poti achizitiona un aparat de aer conditionat multisplit provenit exclusiv de la producatori renumiti!