Eveniment de prezentare Drupal

Locul desfasurarii: Corpul "R" al UPT, Bd.Republicii, nr. 9, et. 2Timişoara

Organizator: Incubatorul de Afaceri Software Timişoara

Eveniment de prezentare Drupal

Joi, 17 iulie 2008, între orele 9.00 şi 16.00, va avea loc la Timişoara un eveniment dedicat sistemului de gestionare de conţinut Drupal.
Organizat în comun de catre grupul Drupal din Szeged (Ungaria) şi Incubatorul de Afaceri Software Timişoara, cu sprijinul Departamentului pentru Educaţie Permanentă al Universităţii "Politehnica" din Timişoara şi al firmei epoint – consulting & development, evenimentul va fi axat pe susţinerea de prezentări referitoare la Drupal ca şi cadru de management al conţinutului, cat şi la utilizarea sa în context comercial.
Prezentările vor fi susţinute de către Kornel Lugosi (Introduction to JavaScript in Drupal), Erno Zsemlye (Installation profiles - how to automate site configuration), Kristof Van Tomme (Drupal community/Drupalcon Szeged), Daniel Ovidiu Bănică (Doing business by using Drupal), de Liviu Nicolicioiu(CCK şi Views) şi Alexandru Szasz (banaterra.ro – studiu de caz).
La eveniment, care va avea loc în Corpul R al Universităţii "Politehnica" din Timişoara, Bd. Republicii, nr. 9, etajul 2, sunt aşteptaţi să participe studenţi ai facultăţilor cu profil IT, reprezentanţi ai firmelor active în domeniul dezvoltării web, programatori şi alte persoane pasionate de acest domeniu.
Înregistrarea participanţilor şi solicitarea de informaţii suplimentare se pot face prin e-mail, la adresa office@it-incubator.ro. Numărul participanţilor este limitat la 40.
Drupal este un sistem modular, open source, de gestionare a conţinutului, cadru de dezvoltare pentru aplicaţii web şi motor de blogging aflat în creştere de popularitate datorită flexibilităţii, adaptabilităţii, usurinţei în administrare şi exploatare, precum şi datorită dedicaţiei unei comunităţi online foarte active.
Evenimentul din Timişoara premerge Drupalcon Szeged 2008 (szeged2008.drupalcon.org), unul dintre cele mai importante evenimente ale comunităţii globale Drupal, care va avea loc în perioada 27-30 august.

Radu Ticiu, 0356401222

Despre INCUBATORUL DE AFACERI SOFTWARE TIMISOARA

Despre Incubatorul de Afaceri Software Timişoara
Incubatorul de Afaceri Software Timişoara este un proiect comun al Primăriei Municipiului Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş şi al Universităţii 'Politehnica' din Timişoara, sprijinit de către IBD/GTZ - Programul Guvernului German pentru Promovare Economică şi Ocupare Profesională în România. Prin acest proiect comunitatea locală urmăreşte sprijinirea dezvoltării iniţiativelor antreprenoriale inovative în domeniul IT&C.

Incubatorul oferă start-up-urilor din domeniul dezvoltării software servicii de dezvoltare a afacerilor: spaţii de birou, servicii secretariale, acces la echipamente utilizate în comun, consultanţă, training, promovare, networking intern şi extern, facilitarea participării la evenimente şi a contactelor cu mediul universitar, intermediere a relaţiilor cu noi clienţi, ş.a.

Despre Ziua Globală a Incubării de Afaceri

Ziua Globală a Incubării de Afaceri este o iniţiativă a Asociaţiei Incubatoarelor de Afaceri din Marea Britanie (UKBI), care urmăreşte marcarea impactului pe care incubarea de afaceri o are pentru comunităţile în care funcţionează cele circa 7000 de incubatoare din lume, respectiv facilitarea parteneriatelor transfrontaliere dintre acestea. Detalii la www.globalbusinessincubationday.org.

Participare: Intrare libera