JYSK își ia angajamentul de a folosi doar lemn sustenabil

BUCURESTI - 4 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail, CSR

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, toate produsele noi din lemn care vor intra în sortimentul JYSK vor avea certificarea FSC. Până la finalul anului 2024, tot lemnul folosit în produsele JYSK va fi certificat FSC.

(c) FSC Danemarca

(c) FSC Danemarca

 Ne-am dorit întotdeauna ca JYSK să ajungă să folosească lemn certificat FSC în proporție de 100%. Dar, în concordanță cu valorile noastre, nu am stabilit un termen limită pentru acest obiectiv, până când nu am avut un plan clar despre cum ne putem atinge obiectivul. Acum acest plan a demarat și sunt fericit să spun că, începând cu 1 ianuarie 2025, vom folosi doar lemn certificat FSC în produsele JYSK 

Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing JYSK.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, toate produsele noi din lemn care vor intra în sortimentul JYSK vor avea certificarea FSC. Până la finalul anului 2024, tot lemnul folosit în produsele JYSK va fi certificat FSC.

JYSK este membru al organizației FSC încă din anul 2006, iar de atunci s-a străduit să crească în permanență procentul de produse realizate din lemn certificat FSC.

Acum, compania este gata să facă pașii finali, extrem de importanți. Începând cu data de 1 ianuarie 2022 toate produsele noi din lemn lansate de JYSK vor fi certificate FSC, în timp ce până la finalul anului 2024 toate produsele din lemn din sortiment vor fi realizate din lemn certificat FSC. ”Ne-am dorit întotdeauna ca JYSK să ajungă să folosească lemn certificat FSC în proporție de 100%. Dar, în concordanță cu valorile noastre, nu am stabilit un termen limită pentru acest obiectiv, până când nu am avut un plan clar despre cum ne putem atinge obiectivul. Acum acest plan a demarat și sunt fericit să spun că, începând cu 1 ianuarie 2025, vom folosi doar lemn certificat FSC în produsele JYSK”, explică Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing JYSK.

JYSK ridică ștacheta

Toți furnizorii JYSK au fost informați cu privire la noile cerințe, astfel încât să aibă timp să găsească furnizorii de lemn de care au nevoie.

”Bineînțeles, ne dorim ca această tranziție către 100% lemn certificat FSC să se aibă loc cât mai repede dar, din respect pentru relația pe termen lung pe care o avem cu furnizorii noștri, este corect din partea noastră să le dăm timp pentru a găsi alternative, acolo unde este nevoie. Trebuie să subliniez, de asemenea, că lemnul care nu are certificare FSC, folosit astăzi pentru produsele JYSK, provine din surse responsabile. Dar, prin cerința de a folosi doar lemn certificat FSC, ridicăm ștacheta și mai mult, deoarece această certificare impune standarde stricte în mai multe aspecte ale exploatării,” spune Peter Andsager. Accent pe ambalaje

Obiectivele ambițioase de durabilitate ale JYSK nu se îndreaptă doar către lemnul folosit pentru realizarea produselor.

Și în cazul tuturor ambalajelor folosite, JYSK va folosi doar materiale brute certificate FSC.  ”Schimbarea materialelor din care sunt realizate ambalajele produselor noastre este în curs. Eliminăm ambalajele care includ elemente din plastic și le înlocuim cu ambalaje reciclabile, realizate din carton. Și în cadrul acestui proces, avem cerințe stricte ca materialele să fie certificate FSC”, spune Peter Andsager.

Un pas important

Directorul FSC Danemarca, Søren Grue, este încântat că unul dintre cei mai mari retaileri și-a luat angajamentul de a folosi numai lemn certificat FSC.

”Atunci când un mare retailer, așa cum este JYSK, își setează un obiectiv de durabilitate atât de ambițios, exemplul este urmat și de alții. Nu vorbim aici doar de creșterea ambițiilor furnizorilor și subcontractorilor. Ceea ce este și mai important este transmiterea unui mesaj puternic în segmentul de activitate al companiei, care îi poate inspira și pe alții pentru a-și seta obiective înalte. Avem nevoie de aceste obiective ambițioase pentru a opri silvicultura care nu se practică responsabil”, spune Søren Grue.

 

Despre FSC

 

FSC (Forest Stewardship Council) este o organizație non-profit internațională și un sistem de etichetare a lemnului și hârtiei care provin din silvicultură sustenabilă. Exploatarea pădurilor este făcută luând în calcul viața animalelor și a plantelor care populează pădurea. FSC înseamnă o silvicultură responsabilă din punct de vedere al mediului, dar și din punct de vedere social și economic.

Despre JYSK România

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 51 de țări, are peste 23.000 de angajați și peste 2900 de magazine. În Germania și Austria, grupul își desfășoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul țărilor sub numele de JYSK.

Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,7 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 3.79 miliarde euro.

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 91 de magazine în România.

Despre JYSK Romania SRL

JYSK GROUP îşi are rădăcinile în Scandinavia: Primul magazin s-a deschis în Danemarca în 1979. În prezent, JYSK GROUP are peste 2,900 de magazine şi 23.000 de angajaţi în 51 de ţări. În Germania şi Austria se numesc Dänisches Bettenlager - iar JYSK în restul ţărilor. JYSK GROUP doreşte să-şi facă simţită prezenţa peste tot în lume, având oferte excelente pentru fiecare. Fondatorul şi proprietarul JYSK GROUP este Lars Larsen. Cifra totală de afaceri a LARS LARSEN GROUP este de 4.2 miliarde euro.