Parteneriatul între JYSK România și Asociația ANAIS continuă în 2021

BUCURESTI - 8 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in ONG, Retail, CSR

Live site

Parteneriatul între JYSK România și Asociația ANAIS continuă, astfel compania suține activitățile de prevenire și combatere a violenței domestice pe care asociația le desfășoară oferind o sponsorizare în valoare de 100.000 de lei. Principalii beneficiari ai Asociației ANAIS și a programelor acesteia sunt femei și copii victime ale violenței domestice.

Acum Stii - Campanie JYSK si Anais

Acum Stii - Campanie JYSK si Anais

Parteneriatul între JYSK România și Asociația ANAIS continuă, astfel compania suține activitățile de prevenire și combatere a violenței domestice pe care asociația le desfășoară oferind o sponsorizare în valoare de 100.000 de lei. Principalii beneficiari ai Asociației ANAIS și a programelor acesteia sunt femei și copii victime ale violenței domestice. 

Suma donată va asigura buna funcționare a Centrului de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței domestice al Asociației, pentru o perioadă de câteva luni. În cadrul centrului sunt oferite victimelor violenței domestice (femei și copii, bărâni) servicii de consiliere psihologică/psihoterapie consiliere socială, grupuri suport, consiliere juridică, reprezentarea sau asistarea în fața instanței de judecată în vederea obținerii ordinului de protecție.

Astfel, JYSK își asumă încă o dată angajamentul că este alături de societatea civilă în lupta împotriva violenței domestice și că acest domeniu este o prioritate atunci când vine vorba de responsabilitate socială.

Acum Știi

Campania lansată în luna Iulie 2020 de cei doi parteneri și care s-a materializat sub forma unei platforme, Acumstii.ro, reprezintă o importantă și credibilă resursă atât pentru publicul larg interesat de acest domeniu, dar mai ales pentru persoanele care trec prin violența domestică și apropiații acestora.

Site-ul include o secțiune utilă prezentată sub forma unor interviuri video, în care specialiștii din cadrul Asociației oferă răspunsuri la întrebări legate de violența domestică. Vizitatorii site-ului pot afla informații despre cele opt tipuri de violență domestică (verbală, socială, psihologică, sexuală, economică, spirituală, cibernetică și fizică), despre modalitățile de obținere a unui ordin de protecție, despre cum sunt afectați copiii expuși la violență și despre semnele unei relații abuzive.

Platforma a fost accesată până în prezent de 18.000 de persoane, ceea ce pentru noi este un lucru care ne bucură.

Despre Asociația Anais

Asociația ANAIS este organizație neguvernamentală, înființată la finalul anului 2011 al cărei scop principal îl reprezintă promovarea, respectarea și apărarea drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor. Acționează pentru modificarea politicilor și legislației în beneficiul femeilor, mai ales în vederea sprijinirii victimelor violenței domestice prin dezvoltarea de servicii și implicare la nivel de politici publice în domeniu.

În cadrul Centrului pentru prevenirea și combaterea violenței în familie deschis încă din 2012 sunt oferite gratuit victimelor violenței domestice servicii de consiliere socială, psihologică, grupuri support, consiliere juridică cu privire la drepturile pe care le au, dar și în vederea obținerii ordinelor de protecție, reprezentare/asistare în instanță pentru obținerea ordinului de protecție.

De asemenea Asociația se implică activ, alături de peste 20 de organizații membre ale Rețelei naționale pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, în schimbarea legislației și dezvoltarea unui mediu sigur, atât în spațiul public, cât și în cel privat pentru femei; desfășoară proiecte educative pentru elevi și cadre didactice abordând teme din sfera violenței domestice; susține sesiuni de informare pentru angajații din companii cu privire la violența domestică (drepturile victimelor, instrumente de protecție, servicii specializate și altele). 

Despre JYSK Romania SRL

JYSK GROUP îşi are rădăcinile în Scandinavia: Primul magazin s-a deschis în Danemarca în 1979. În prezent, JYSK GROUP are peste 3000 de magazine şi 26.500 de angajaţi în 51 de ţări.
În Germania se numesc Dänisches Bettenlager - iar JYSK în restul ţărilor. JYSK GROUP doreşte să-şi facă simţită prezenţa peste tot în lume, având oferte excelente pentru fiecare. Fondatorul şi proprietarul JYSK GROUP este Lars Larsen. Cifra totală de afaceri a grupului JYSK este de 4.1 miliarde euro.