Rezultatele celei de-a doua ediții a proiectului Tabăra JYSK la Casa Bună

BUCURESTI - 26 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Retail, CSR

59 de copii care au petrecut câte o săptămâna la Casa Bună, în cadrul proiectului Tabăra JYSK organizat de Asociația Casa Bună și sponsorizat de JYSK România. Au socializat, au învățat, s-au jucat și au făcut sport. Cu bucuria revenirii, pentru unii, și emoțiile primei nopți departe de casă, pentru alții.

Tabara JYSK la Casa Buna

Tabara JYSK la Casa Buna

 “Trecuse mai bine de un an de la prima tabără. Nu ne așteptam să-și mai amintească ceva. Am fost însă surprinși să vedem schimbările în bine în comportamentul și atitudinea lor. 

Anca Sandu, Președintele Asociației Casa Bună

59 de copii care au petrecut câte o săptămâna la Casa Bună, în cadrul proiectului Tabăra JYSK organizat de Asociația Casa Bună și sponsorizat de JYSK România. Au socializat, au învățat, s-au jucat și au făcut sport. Cu bucuria revenirii, pentru unii, și emoțiile primei nopți departe de casă, pentru alții.

Asociația Casa Bună și JYSK România au continuat parteneriatul început în 2021 și, pentru al doilea an, au organizat seria de Tabere JYSK pentru copiii din Ferentari, comunele Jilava, Lerești și Nucșoara.

În 2022, asociația și-a îndreptat atenția atât spre copii noi, care nu au trecut prin experiența taberei anul trecut, cât și spre cei care aveau mare nevoie să revină la un loc stabil, inclusiv cei aflați în clasa a 8-a, care se pregăteau pentru evaluarea națională. Printre participanți s-au numărat și acei copii pe care Asociația a dorit să îi recompenseze pentru rezultatele bune la lecții. Au participat în total 59 de copii, dintre care 20 au venit pentru prima dată.

Revenirea în tabără

“Trecuse mai bine de un an de la prima tabără. Nu ne așteptam să-și mai amintească ceva. Am fost însă surprinși să vedem schimbările în bine în comportamentul și atitudinea lor", spune Anca Sandu, Președinte al Asociației Casa Bună, despre copiii care au fost și anul trecut în tabără.

Coordonatorii și meditatorii au observat că cei aflați pentru a doua oară în program au făcut progrese șu au păstrat obișnuințele dobândite anul după prima participare. Copii și-au amintit rutinele din tabără, au ajutat la sarcinile din casă, au fost un exemplu și i-au încurajat pe copiii noi, s-au acomodat mai repede și nu au protestat înainte de lecțiile zilnice.

Tabăra picilor

Tabăra celor mici a fost cea mai așteptată. Ca și anul trecut, ei au smuls cele mai multe zâmbete din partea coordonatorilor de tabără și a voluntarilor, s-au jucat, au trăit cu emoție toate momentele și s-au împrietenit.

“Nu vă lăsați păcăliți totuși. În spatele fiecărei activități distractive se află o adunare, o scădere, un număr sau o literă. Ca în fiecare an, tabăra picilor de grădiniță este pre-coregrafiată de Corina Olteanu (Analist Comportamental) astfel încât copiii să învețe jucându-se, să se împrietenească, să lucreze în echipe și să se încurajeze reciproc. Sportul, mesele delicioase și sănătoase, cântecelele și dansul nu au lipsit din program”, spune Anca Sandu.

La această tabără au participat 16 copii care, timp de o săptămână, au exersat numere și cifre, au colorat, au făcut gimnastică, au alergat printre jaloane și au fost răsplătiți cu medalii în formă de steluță cu numele lor.

 

Pregătiți de evaluarea națională

Seria taberelor din acest an a fost deschisă copiii din clasa a 8-a, care au venit la Casa Bună în primăvară, cu puțin înainte de evaluarea națională. Pentru ei, tabără a fost foarte importantă în pregătirea pentru examene.

14 copii din Ferentari și Argeș au participat la cele două tabere dedicate meditațiilor pentru evaluarea națională. Timp de o săptămână, au avut parte de un program zilnic de meditații la matematică și romană.

A fost prima întâlnire față în față a copiilor cu meditatorii lor, niște oameni fabuloși care le-au fost aproape tot anul. Camelia venită din Italia, Alexandra din Elveția, Alin din Craiova, Mihaela din Cluj, Cătălin, Iulia și Ionuț din București s-au întâlnit sub același acoperiș cu copii din Ferentari, Jilava, Nucșoara și Lerești. Rezultatele nu au întârziat să apară.

Taberele JYSK la Casa Bună vor continua și în 2023.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jysk-romania-srl/rezultatele-celei-de-a-doua-editii-a-proiectului-tabara-jysk-la-casa-buna