Care sunt beneficiile contraceptiei locale?

BUCURESTI - 22 ianuarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate, Farmaceutic

Pharmatex ® Cremă este un medicament indicat in contraceptia locala, fără limite legate de vârstă, de condiţiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală.

Care sunt beneficiile contraceptiei locale?
 Daca se doreşte o metoda contraceptivă locală fără efecte adverse sistemice, fără contraindicaţii*, care respectă flora vaginală si lactobacilii, alegeţi Pharmatex® Cremă vaginală! 

Pharmatex® Cremă vaginală!

Pharmatex® Cremă conţine clorură de benzalconiu, care este o substanță spermicidă și antiseptică. Protecția este imediată și durează cel puțin 10 ore.[1]

Această metodă de contracepţie locală se adresează femeilor de vârstă fertilă și în mod special :

-          când există o contraindicaţie temporară sau definitivă pentru contracepţia orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU);

-          după naştere, în timpul alăptării sau pre-menopauzei;

-          când este nevoie de contracepţie episodică;

-          în cazul folosirii contracepţiei orale, în cazul în care s-a omis sau s-a întârziat administrarea unei doze; în acest caz se recomandă asocierea celor două metode de contracepţie în intervalul rămas până la apariţia sângerării menstruale.

-          în asociere cu contracepţia locală prin DIU, în special în timpul administrării regulate a anumitor medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Astfel, poți folosi Pharmatex® Cremă fără griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacă esti fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet. Vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-ți face rău.

Pharmatex® Cremă poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arterială), tulburări metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar și cel de col uterin, adică femeile care au contraindicații la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.

Clorura  de benzalconiu este o substanță spermicidă și antiseptică. Studii făcute in vitro arată că produsul este activ pe un anumit număr de agenţi infecţiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, în special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Döderlein nu sunt influenţați.

Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conţin estrogeni) deoarece orice tratament local pe cale vaginală poate inactiva contraceptivul local.

Contracepţie locală: această metodă reduce considerabil riscul de sarcină, dar nu îl elimină total.Eficacitatea clinică se evaluează cu ajutorul indicelui de eficacitate Pearl corectat, care este mai mic decat dacă produsul este utilizat corect.

Eficacitatea contraceptivă depinde în mod esenţial de folosirea corectă. 

Prin substanța sa activă, clorura de benzalconiu, Pharmatex® Cremă acționează strict local, fără să provoace efecte nedorite și fară să modifice flora vaginală, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Daca se doreşte o metoda contraceptivă locală fără efecte adverse sistemice, fără contraindicaţii*, care respectă flora vaginală si lactobacilii, alegeţi Pharmatex®  Cremă vaginală!

 

*cu excepţia hipersensibilitaţii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipienţii produsului. 

Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.Viza de publicitate nr. 134/28.11.2013

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/laboratoire-innotech-international/care-sunt-beneficiile-contraceptiei-locale