In urma parteneriatului incheiat cu FGCR, Libra Bank faciliteaza accesul la banii europeni pentru proiectele agricole

BUCURESTI - 22 iulie 2009

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Prin parteneriatul cu FGCR, Libra Bank in calitatea sa de co-finantator al proiectelor, ajuta IMM-urile sa acceseze mai usor si mai rapid fondurile europene, pe baza garantiilor asigurate de FGCR.

Bucuresti, 22 iulie 2009 – Semnarea parteneriatului de colaborare dintre Libra Bank si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) aduce o serie de beneficii IMM-urilor din Romania, care au acum acces prin Libra Bank la fondurile europene, alocate dezvoltarii sectorului agricol.
Prin acest parteneriat, Libra Bank in calitatea sa de co-finantator al proiectelor, ajuta IMM-urile sa acceseze mai usor si mai rapid fondurile europene, pe baza garantiilor asigurate de FGCR.

Astfel, printre beneficiarii acestui program se afla societati comerciale, persoane fizice autorizate, asociatiile de fermieri si consiliile locale, care desfasoara activitati in domeniul agricol. Suma garantata de FGCR poate ajunge pana la maxim 50% din valoarea creditului pe termen scurt si pana la 100% in cazul creditului de investiţii, acordate pentru co-finantarea beneficiarilor programelor SAPARD, FEADR, FEP si FEGA (in cazul garantiilor acordate în conditiile Legii 218/2005 republicata).

Societatile beneficiare ale acestui parteneriat au sanse mai mari sa acceseze mai repede si mai simplu fondurile europene, avand avantajul co-finantarii de la Libra Bank, pe baza garantiilor oferite de FGCR. Principalul avantaj pe care Libra Bank il ofera IMM-urilor este o analiza rapida a dosarului de credit, astfel incat acestea sa obtina cat mai repede un raspuns privind co-finantarea necesara, facilitand astfel accesul la fondurile europene. De asemenea banca poate finanta atat cheltuielile neeligibile cat si pe cele de activitate curenta, prin acordarea de credite pe termen scurt sau mediu, in functie de situatiile financiare prezentate de clienti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/libra-bank/in-urma-parteneriatului-incheiat-cu-fgcr-libra-bank-faciliteaza-accesul-la-banii-europeni-pentru-proiectele-agricole