Atelier de Afaceri: Cum se face un plan de afaceri

BUCURESTI - 4 iunie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Publicatia online NewsChannel.ro a lansat, joi, primul episod – pilot, al emisiunii Atelier de Afaceri, care va incerca sa va invete, printre altele, sa topiti si sa modelati ideile brute, sa puneti cap la cap un plan de afaceri, sa va „slefuiti” produsele si sa deschideti lacatul oricarei usi care vi s-ar putea inchide in fata.

Atelier de Afaceri: Cum se face un plan de afaceri

'Atelierul de Afaceri' este o emisiune care doreste sa le ofere antreprenorilor resurse pentru inceperea, dezvoltarea si administrarea afacerii lor, intr-un cadru dinamic si folosind un limbaj usor de inteles. Emisiunea beneficiaza de participarea unor specialisti in domeniu, care impartasesc din experienta lor ca antreprenori sau consultanti. Prima editie ne invata cum se face un plan de afaceri: ce trebuie sa contina, cum trebuie redactat, cine trebuie sa se ocupe de elaborarea lui si la ce trebuie sa fim atenti atunci cand lucram la el.

“Planul de afaceri este un instrument de planificare a afacerii, atat in faza de start-up cat si in faza de crestere, in faza de maturitatea a firmei si chiar in faza de criza” marturiseste Anda Racsa, general manager ABC Training Consulting. Aceasta continua prin a descrie pasii pe care un antreprenor ii parcurge inainte de a se apuca de planul de afaceri, enumera persoanele implicate in crearea unui asemenea plan si informatiile pe care acesta trebuie sa le cuprinda.

Totodata, consultantul pe management financiar ne-a mai dezvaluit care sunt cele trei seturi de obiective ale unui plan de afaceri: obiectivele comerciale, obiectivele manageriale si obiectivele financiare. Aceste obiective sunt necesare pentru crearea unui plan de afaceri de succes.

“Atelier de Afaceri” este a doua emisiune lansata in acest sezon, dupa “Starea Ratiunii”, care vine sa completeze oferta editoriala si sa sprijine antreprenorii in lansarea si dezvoltarea e firme si produse.

Despre Medianet S.R.L.

www.NewsChannel.ro, publicatie online a platformei de business ClubAfaceri.ro ofera vizitatorilor stiri, analize, sfaturi si informatii utile dezvoltarii si administrarii propriilor afaceri.

www.ClubAfaceri.ro - platforma de business ce cuprinde un Catalog de Firme/Companii cu peste 23.000 de companii inscrise, un Catalog de Produse, precum si o platforma bursiera care se concretizeaza in spatiu dedicat companiilor inscrise, pentru a-si publica anunturile de vanzare/cumparare si cooperare.

www.Flu.ro - un portal pentru femeia care vrea sa fie mereu informata si in pas cu moda, pentru femeia cocheta si sigura pe sine, care este un statement prin simpla sa prezenta.

www.BricoShop.ro magazin virtual specializat in bricolaj si amenajari;

www.GhiseulBancar.ro, site financiar-bancar liderul informatiilor bancare.

Raluca SIMAN
Specialist Marketing
0755.04.88.30

redactie@newschannel.ro