Beneficii cursuri de chitara pentru copii scoalaarmonia.ro

BUCURESTI - 8 martie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social, Cursuri

Live site

Când ascultăm muzică sau cântam noi înșine melodiile preferate, sufletul nostru se modifică, spunea cândva Aristotel.
Nu este de mirare, având în vedere că sunetele l-au însoțit pe om încă de la începuturi, spre deosebire de limbajul articulat, ce a apărut ceva mai târziu.

cursuri de pian

cursuri de pian

 The end of all good music is to affect the soul 

Claudio Monteverdi

Indiferent că vorbim de cursuri de pian, cursuri de chitara scoalaarmonia.ro  sau cursuri de canto, apropierea de muzică poate oferi copiilor noștri o dezvoltare mai bună atât din punct de emoțional, dar și intelectual.

Multiple studii realizate pe plan internațional în centre universitare prestigioase au arătat fără putință de tăgadă faptul că persoanele ce au avut norocul de a beneficia în copilărie de o pregătire bună în domeniul muzical, fie și prin intermediul unor lecții particulare individuale sau de grup, chiar dacă nu au devenit peste ani muzicieni, au zonele creierului referitoare la comunicare și raționament mai puternic dezvoltate, alături de o inteligență emoțională deosebită.

Prichindeii care participă la cursuri de pian, cursuri de chitară sau cursuri de canto ajung treptat să dobândească o autodisciplină folositoare inclusiv pentru a obține niște rezultate foarte bune la școală, deoarece pot să se focuseze mai bine când sunt în clasă și să asimileze mult mai ușor informațiile pe care profesorii le transmit elevilor la ore.

De ce să îți înscrii copilul la o școala de muzică particulară, unde să aibă șansa de a pătrunde cu ajutorul unor îndrumători experimentați în minunata lume a sunetelor?

Pentru că este o bună cale de a-i netezi celui mic drumul în viață.

Un copil are la absolvirea unui curs de muzică o gamă largă de competențe, pe care, de cele mai multe ori, dacă pasiunea lui pentru lumea sunetelor nu se va stinge, le va rafina în timp.

Micuții care învață să cânte la pian sau la chitară își îmbunătățesc coordonarea, pot dobândi noi abilități motorii atunci când interpretează diverse partituri muzicale.

Ei ajung cu timpul să audă și diverse sunete pe care în mod normal le-ar ignora ori care sunt atât de fine încât doar o ureche antrenată le-ar putea sesiza.

Copilașii ce fac cursuri de pian, cursuri de chitară sau cursuri de canto de la vârste fragede, vor avea la îndemână un instrument de luptă foarte util împotriva depresiei, anxietății, în depășirea piedicilor viitoare.

Un copil care știe să cânte la un instrument, ca de exemplu chitară, își va face mai ușor prieteni, va avea o mai mare încredere în el, va da dovadă de curaj în public, deoarece va putea să își gestioneze mai bine emoțiile.

Muzica aduce îî poate aduce pe copii împreună, le dezvoltă abilităţile sociale şi emoţionale.

Limbajul special al muzicii îi poate ajuta pe copii şi părinţi să comunice mai bine, poate crea o atmosferă relaxantă în familie, propice pentru efectuarea unor activități comune.

 

Studiile efectuate în Statele Unite au concluzionat faptul că pentru a putea beneficia de toate binefacerile de ordin cognitiv de care poate să se bucure un copil participant la un curs de muzică, el trebuie să se implice entuziast în activitățile ce au loc acolo, nu din obligație.

Așadar este demontat mitul conform căruia este suficientă ascultarea unor bucăți muzicale foarte bine alese pentru ca inteligența unei persoane să se dezvolte.

Dacă ar fi să facem o analogie cu sportul, este o diferență esențială între a viziona o probă de patinaj viteză la olimpiada de iarna la televizor sau chiar din tribună și a concura tu însuți la acea probă.

Activitatea plăcută de a face muzică, ca amator sau profesionist, implică mai mult decât folosirea vocii sau a degetelor, în cazul unor instrumente precum pianul și chitara.

Regiunile cerebrale care sunt responsabile pentru abilitățile noastre de auz, văz şi chiar mişcare trebuie să conlucreze foarte bine pentru a produce muzica.

La pian, de exemplu, este nevoie de o bună coordonare a ambelor mâini, precum și de emoție, pentru o buna interpretare.

În aceste condiții, înscrierea de către părinți a micuților la niște cursuri de muzică particulare de calitate, precum sunt acelea organizate de către Școala Armonia din București, este extrem de importantă.

Tarifele practicate aici pentru orele de muzică nu sunt mari, testarea inițială a copiilor este gratuită, iar profesorii au o mare experiență muzicală și pedagogică.

Oferiți micuților voștri oportunitatea de a participa la acele cursuri de muzică care îi atrag în mod deosebit, dacă vreți să se dezvolte armonios și complet, gata să facă față provocărilor pe care le vor avea cu siguranță în anii ce vin.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mega-anunt/beneficii-cursuri-de-chitara-pentru-copii-scoalaarmonia-ro