Euro Mini Storage, investiţie de 8 milioane de euro într-un serviciu de depozitare în partea de est a Bucureştiului

BUCURESTI - 19 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Bucureşti, ianuarie 2010 – Euro Mini Storage, cea mai modernă şi mai sigură soluţie de depozitare din România şi-a deschis oficial astăzi porţile pentru clienţii săi. Acest serviciu de depozitare este unic pe piaţa din România, oferind condiţii de depozitare şi siguranţă fără precedent.

Euro Mini Storage, investiţie de 8 milioane de euro într-un serviciu de depozitare în partea de est a Bucureştiului

Situat în partea de est a Bucureştiului, pe Bd. Theodor Pallady la nr 42 J, Euro Mini Storage a fost fondat de către un grup de investitori canadieni care a decis să investească aproape 8 milioane de euro pe piaţa imobiliară şi a serviciilor de depozitare din România. Decizia a fost luată în urma evaluării pieţei româneşti de profil şi identificării unei lipse a spaţiilor de depozitare la standarde înalte şi preţuri rezonabile. Publicul ţintă al acestui tip de serviciu este constituit atât din persoane juridice (retaileri, firme mici şi mijlocii), cât şi persoane fizice cu venituri medii şi mari.

„Serviciul de depozitare cu autoservire face parte din evoluţia obiceiurilor de consum şi dezvoltarea pieţei imobiliare din marile oraşe. Pe măsură ce oamenii devin din ce în ce mai conştienţi de mobilitatea şi confortul spaţiului locativ, aceştia caută soluţii de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii fără a fi nevoiţi să facă o investiţie costisitoare sau un angajament major. De asemenea, firmele mici şi mijlocii caută soluţii de a-şi extinde operaţiunile şi spaţiul de lucru fără a face investiţii majore. Toate aceste cazuri întâlnite de noi în activitatea curentă pot avea o soluţie la îndemână prin serviciile oferite de Euro Mini Storage” declară Danu Temelie, managing partener, cel care se ocupă de operaţiunile din România şi Ungaria.

În Bucureşti, construcţia a început în august 2008, iar clădirea a primit autorizaţia de folosinţă în noiembrie 2009. Clădirea a fost construită special pentru a găzdui un astfel de serviciu de depozitare. Serviciul Euro Mini Storage a fost construit cu ajutorul Shurgard, firma de consultanţă numărul 1 în Europa în dezvoltarea de spaţii de depozitare cu autoservire, care a avut un rol bine definit atât în design, cât şi în procesul de construcţie. Shurgard a dezvoltat în Europa peste 180 astfel de clădiri specializate. De-a lungul întregului proces, echipa Shurgard a fost responsabilă atât de partea de design, cât şi de folosirea celor mai bune practici din industrie, astfel încât produsul final să fie un spaţiu de depozitare la standarde foarte înalte. În afară de serviciul existent în Bucureşti, Euro Mini Storage a dezvoltat şi deschis în aceeaşi perioadă un serviciu similar în capitala Ungariei, Budapesta.

Locaţia din Bucureşti oferă clienţilor peste 1000 de unităţi de depozitare (cu dimensiuni cuprinse între 1m2 şi 27 m2), accesibile pe baza cartelelor magnetice. Fiecare unitate de depozitare dispune de un sistem de alarmă propriu şi un sistem de închidere la care are acces doar chiriaşul. Preţurile de închiriere sunt calculate pe unitate de depozitare/ lună (şi nu pe metru pătrat sau metru cub) şi sunt negociabile, alături de alte servicii adiacente puse la dispoziţie de locaţie, în funcţie de nevoile clientului. Există două tipuri de unităţi: cele cu acces din exteriorul clădirii, care nu beneficiază de sistem de încălzire şi ventilaţie şi cele cu acces din interior, care au acces la sistemul de încălzire şi ventilaţie.

Întregul depozit are o suprafaţă de aproximativ 7500 m2 şi este dispus pe trei niveluri P+2 (fiecare dintre aceste niveluri având 2500 m2). Clădiriea are o înălţime de 2.7 m pe fiecare nivel şi dispune de o capacitate aproximativă de 13.500 m3 la o suprafaţă de aproximativ 5000 de m2 (suprafaţă utilă).

Serviciul pune la dispoziţia clienţilor, contra cost, şi o serie de materiale auxiliare, necesare unei bune depozitări şi organizări a spaţiului – de la materiale izolante şi bandă adezivă, până la cutii de carton, cuttere, rafturi şi cuiere. Clienţii pot beneficia şi de transport cu ajutorul autovehiculelor din dotare sau, în cazul în care cantitatea mărfii depăşeşte capacitatea acestora, serviciul poate fi externalizat către firme specializate. Preţurile acestor servicii pot fi şi ele negociate în funcţie de perioada contractuală şi de dimensiunile unităţii închiriate.

Accesul standard la unităţile de depozitare de poate face pe baza cardului magnetic de acces între orele 7-23, 7 zile pe săptămână. Accesul 24h/24h către o unitate de depozitare este posibil pe baza unei înştiinţări în prealabil.

Există reguli stricte asupra depozitării de materiale explozibile, inflamabile sau ilegale. Pentru a preveni posibila deteriorare a spaţiului de depozitare, clienţii vor trebui să achite suplimentar o garanţie returnabilă calculată în funcţie de spaţiul de depozitare şi perioada contractuală.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, investitorii intenţionează să pună bazele unor servicii similare şi în nordul capitalei, în următorii trei ani, dezvoltând astfel piaţa şi serviciul în sine.

„Pentru următorii ani, strategia noastă se va concentra asupra recuperării investiţiei de 8 milioane de euro. Este normal ca anul 2010 să fie un an al încercărilor de educare şi creştere a pieţei de servicii de depozitare pentru Euro Mini Storage. De asemenea, vom testa piaţa pentru a identifica noi oportunităţi de extindere a acestui serviciu. În următorii trei ani, plănuim să deschidem centre similare în partea de nord a Bucureştiului. Euro Mini Storage oferă un serviciu unic, de care era nevoie pe piaţa românească, motiv pentru care credem că acesta va avea succes. Estimăm că până la sfârşitul anului depozitul din Th. Pallady va fi ocupat în proporţie de 40-60%, aşteptările noastre cu privire la numărul de cereri din primele luni fiind deja depăşite ” spune Danu Temelie.


Despre Millenium Communications

Clienţii pot accesa site-ul www.euroministorage.ro pentru informaţii suplimentare şi date de contact.
Pentru alte informaţii contactaţi:

Laura Banica
Millenium Communications
PR Manager
Tel: 0730.025.819
Mail: laura.banica@millcomm.ro


laura.banica@millcomm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/millenium-communications2/euro-mini-storage-investitie-de-8-milioane-de-euro-intr-un-serviciu-de-depozitare-in-partea-de-est-a-bucurestiului