Afla care sunt avantajele stilului de design mediteranean

BUCURESTI - 3 martie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Stilul mediteranean in interior este un design, a carui particularitate este estetica simpla si romantica a tarilor europene calde: nuante usoare de pamant si marine, precum si utilizarea pe scara larga a materialelor naturale precum ceramica, lemn, fier forjat si bumbac. Designul combina laconismul, simplitatea si comoditatea. Prin urmare, stilul mediteranean isi va gasi un loc in orice casa.

Nobili Interior Design

Daca doresti un decor de interior romantic insorit de pe meleagurile Spaniei, abundenta culorilor calde ale Italiei, prospetimea marii Greciei si condimentele Marocului, interiorul in stil mediteranean va deveni cu siguranta intruchiparea tuturor celor de mai sus. Stilul de viata cotidian al coastei de sud, care se caracterizeaza printr-o atmosfera prietenoasa, se reflecta in proiectul de design interior relaxat: de la mobilierul de gradina si mobilierul rustic (inspirat din Grecia) la elemente de decor din lemn, forjat si piatra (originare din Italia). Fiecare tara din aceasta regiune este caracterizata de propriile nuante, tesaturi si texturi in design, dar totusi, exista si caracteristici comune.

Stil mediteranean in designul casei

Designul  interior pentru case stil mediteranean este proiectat in culori inspirate din natura insorita. Cheia pentru recrearea acestui stil, este alegerea culorilor potrivite pentru pereti, podele, mobilier si tesaturi. Designerii de la Nobili Interior Design utilizeaza nuantele albastre, turcoaz, lavanda, inflorirea luxurianta a plantelor, nisipurile calde ale coastei, precum si racoarea cerului innorat.

Daca nu iti plac nuantele reci, poti da preferinta culorilor insorite de teracota, masliniu, rosu, roz si galben profund. Finisajele, mobilierul si accesoriile trebuie sa fie realizate exclusiv din materiale naturale si fiabile: lemn, fier forjat, sticla, piatra. Tonurile lor naturale, reci, trebuie diluate cu materiale stralucitoare: perne, covoare si asternuturi.

Interiorul in stil mediteranean permite ca podeaua sa fie realizata din gresie italiana, care poate fi „izolata” cu un covor moale. Pentru a dilua greutatea mobilierului italian, se utilizeaza perdele  realizate din tesatura usoara si aerisita. Pe perdele poate exista un model ingrijit. Este strict interzisa utilizarea perdelelor cu lambrequin si draperii. Decorul restrans va fi o cornisa falsificata. Tavanul ar trebui sa fie inalt. Paleta de culori optima este compusa din nuante mate de bej si lapte. Plafoanele originale sunt decorate cu grinzi din lemn masiv, iar peretii sunt vopsiti intr-o nuanta usoara. Atunci cand aleg accesorii, designerii stiu ca acestea trebuie sa fie functionale, altfel risca incarcarea interiorului cu detalii inutile.

Functionalitate design interior casa stil mediteranean

Casa in stil mediteranean nu tolereaza excesele. Semnul distinctiv al acestui stil este frumusetea, functionalitatea si concizia sa fara pretentii. Acestui stil ii sunt complet straine pretentiozitatea si luxul. O abordare creativa pentru decorarea casei poate fi exprimata cu ajutorul unei texturi detaliate a peretelui si a tapiteriei de mobilier. Designerii de la Nobili Interior Design gasesc cu usurinta materiale cu care pot traduce aceasta idee. Firma de design Nobili Interior Design dispune de o gama larga de seturi de vopsele si aplicatii. Designul casei in stilul mediteranean arata mai complet daca contine elemente de mozaic. Pentru a face acest lucru, designerii utilizeaza placi ceramice mici sau taiate. Daca se doreste, designerii pot utiliza mozaicul atat in interiorul casei, cat si in afara acesteia, cum ar fi bucatarie, in zona piscinei si a coridorului.

Decor interior mediteranean pentru living

Livingul acestui interior este un cocktail apetisant de traditii culturale ale tarilor de sud. Daca mentionezi ideea de confort, ospitalitate si comoditate, atunci bucataria in stil mediteranean iti va oferi o diversitate functionala. Designul poate include multe elemente. Dar acest lucru nu inseamna ca interiorul trebuie sa fie suprasaturat cu detalii. Alege orice combinatie: de la culori insorite pana la nuante de nisip. Totul este limitat doar de imaginatia si bugetul tau.

Portofoliu design interior pentru case stil mediteranean

Eclectismul in designul interior este intruchiparea unui amestec de stiluri apropiate unul de celalalt - clasicism, imperial, baroc, modern. Ca stil, eclectismul a aparut la inceputul secolului XX. Stilul eclectic se caracterizeaza prin forme plastice, colturi rotunjite, o abundenta de materiale textile si decor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/niky-comstil/afla-care-sunt-avantajele-stilului-de-design-mediteranean