De ce să alegi lenjeria de pat din damasc pentru hotelul tau?

BUCURESTI - 8 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

La nivelul său cel mai tehnic, damascul se referă la o țesătură care folosește două sau mai multe structuri de țesut (cum ar fi satine și sârme) pentru a crea un contrast în textură care permite scoaterea imaginii în evidență. Aceste țesături sunt adesea de culoare monocromatică pentru a evidenția suprafețele contrastante mate și lucioase. Deoarece imaginile din țesătură sunt create folosind structura țesăturii în sine, damascurile au o parte dreaptă și o parte „greșită”, în care modelul este inversat pe spate. De fapt, țesăturile țesute cu multe culori fără partea din spate sunt denumite „brocarturi”, nu damasc. Inițial, aceste țesături erau țesute manual, adesea din mătase. Acest lucru a contribuit la reflectarea mai bună a luminii și la creșterea adâncimii în designuri și, de asemenea, a conferit damascului o reputație de țesătură de lux.

Lenjerie de pat Horeca - Niky Decor

Lenjerie de pat Horeca - Niky Decor

Se credea că Damascul a fost creat inițial în Damasc, de unde și numele. Cu toate acestea, descoperiri mai recente au arătat că tehnicile de damasc țesute în China se întorc și mai departe, în jurul anului 300 î.e.n.

Material damasc pentru lenjerii de pat hotel

Aceste materiale textile elaborate au fost comercializate din Est în Mediterana prin Drumul Mătăsii. În timp ce materialul nu provine din Damasc, zona era un centru comercial și de fabricație pentru damasc, ceea ce ar putea explica asocierea puternică dintre cele două.

 

De acolo a început să se răspândească, deși nu întotdeauna în mod pașnic. Țesătura a fost atât de apreciată încât regatele au făcut eforturi surprinzătoare pentru a pune mâna pe secretul modului în care a fost făcută. De exemplu, damascul a început să se răspândească prin Europa în timpul cruciadelor, când țesătorii au fost răpiți din Grecia și puși la lucru în Sicilia. În curând, țesăturile de damasc puteau fi găsite în Franța, Olanda etc.

 Afla avantajele lenjeriei de pat horeca

Aceste damascuri timpurii țesute în Europa au prezentat motive precum flori, animale și fructe. În timpul Renașterii, motivele defilate dense și elaborate cu frunze de acant, pene și plante botanice au devenit un stil popular.

De fapt, atât de popular, încât a supraviețuit de-a lungul secolelor și este acum chiar stilul pe care îl asociem cu damasc. Acest faimos tip de model a devenit atât de recunoscut, fie poate fi tradus într-o țesătură imprimată, tricot sau chiar un tapet și poate fi denumit în continuare damasc.

 

Începutul anilor 1800 a fost un moment semnificativ de cotitură pentru țesutul damasc. Invenția țesăturii jacquard în 1801 a făcut brusc materialul textil mult mai accesibil populației generale. Artizanii nu mai trebuiau să se bazeze pe procesul lung și dureros de țesut manual pentru a crea modele frumoase și complexe de damasc. Acest lucru însemna că materialul textil putea fi realizat mult mai rapid și mai ieftin.

 

Cu țesăturile moderne de jacquard computerizate de astăzi, damascul poate fi țesut cu mare ușurință. Stilul modelului este atât de atemporal și a devenit atât de recunoscut încât este folosit în toate tipurile de țesături, pentru multe produse diferite. Damascul este atât de versatil încât arată la fel de frumos pe perdele ca pe o rochie. Cu o așa istorie, putem spune clar și răspicat că lenjeria de pat din damasc este perfectă pentru patul tău.