Tot ce trebuie să știi despre un proiect de design interior casă

BUCURESTI - 31 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Vrei să îți construiești o casă și nu știi cu ce să începi? Te întrebi care sunt etapele principale ale unui proiect de decorare interioară? Pentru a răspunde cel mai bine la această întrebare, se identifică 4 etape principale. Iată ce pași să urmezi:

Proiect de design interior

Proiect de design interior

Pasul 1 - Definirea proiectului

În acest prim pas, trebuie să înțelegi așteptările pe care le stabiești în acest proiect: „De ce ai nevoie? De ce faci schimbarea? Pentru cine faci schimbarea?". De asemenea, trebuie să cunoști constrângerile legislației sau standardelor pe care ar trebui să le respecți. Trebuie să cunoaști elementele de construcție ale casei tale, constrângerile arhitecturale și constrângerile tehnice.

Importanta bugetului in design interior case

 

Desigur, trebuie să vorbești despre buget, acest lucru va limita anumite decizii și te va obliga să faci alegeri. Acordă atenție evoluției familiei, schimbările pot fi durabile în viitor. Aspectul estetic și decorul ar trebui, de asemenea, să te ajute să iei decizii și să îți ghidezi diferitele alegeri.

Pasul 2 - Scrierea și proiectarea proiectului

Este vorba despre desenarea proiectului, începând cu a-ți face planuri: planuri de amenajare și planuri de circulație care țin cont de realitatea dimensională a spațiilor. În funcție de buget, trebuie să decizi să muți anumite prize, să schimbi locația anumitor calorifere și, prin urmare, să alegi poziționarea anumitor mobiliere și a anumitor accesorii. Ideea este că odată ce pasul 2 a fost finalizat, poți avea o idee perfectă despre ceea ce se va întâmpla.

Pasul 3 - Studiul bugetului

Nu este întotdeauna o chestiune de mijloace, poate fi o chestiune de prioritate, poți decide să nu cheltum mai mult decât trebuie. Cu toate acestea, acum că proiectul de intenție este desenat, va fi necesar să ai o idee foarte precisă, înainte de a începe lucrarea: este necesar să mergi pentru a discuta cu firmele de design interior. De asemenea, este necesar să detaliezi foarte precis toate lucrările. Fiecare linie trebuie să fie precisă. Această lucrare va face posibilă intervievarea firmelor și posibilitatea de a compara prețurile foarte precis, deoarece comparația prețurilor este foarte aleatorie. Companiile reușesc să facă dificilă posibilitatea de a compara. Dar există companii bune, companii serioase, care fac o evaluare detaliată și trebuie să întrebi toate detaliile.

Pasul 4 - Implementare

Este timpul să faci lucrurile, așa că vei alege și semna cu o firmă de design interior și îi vei delega toată munca. Trebuie să organizezi acest întreg, cu un program, trebuie să gestionezi deschiderea lucrării. Este recomandabil să lași loc firmelor și, eventual, să te muți, în funcție de dimensiunea proiectului tău de casă. Înainte de acest lucru, trebuie să fi pus la dispoziție firmei de design toate materialele și echipamentele pe care urmează să le instaleze. Astfel ca, generarea unui climat de încredere reciprocă între tine și firma de design este esențială.

În concluzie, se  poate spune că nu se derulează un proiect în același mod dacă este pentru un profesionist, într-o comunitate, pentru o persoană, într-un apartament, o casă sau într-o clădire de apartamente, întrebările și situațiile vor fi diferite.