Azimut 2011, sacalul auriu

Sibiu - 6 februarie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, ONG

Stagiu international de monitoring specializat la specia de sacal auriu in arii naturale din sudul Romaniei si din Delta Dunarii

sacal auriu fotografiat in Padurea Cioflecu in studiul preliminar din octombrie, Orizont 2010 .Foto: Silviu Matei

sacal auriu fotografiat in Padurea Cioflecu in studiul preliminar din octombrie, Orizont 2010 .Foto: Silviu Matei

Corpul de Control Ecologic Garda Verde al ONG Crispus Sibiu impreuna cu Serviciul National de Vanatoare si Acvacultura din cadrul RNP Romsilva si cu Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”din Bucuresti organizeaza a doua actiune de monitorizare la specia de sacal auriu in perioada 9-17 februarie 2011. Specialisti din cadrul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au fost invitati sa participe la activitatile ce se vor desfasura in Delta Dunarii.

Stagiul, intitulat "Azimut 2011",urmeaza actiunii pilot din luna iunie 2010 si studiului preliminar din octombrie 2010 si este impartit in 3 etape, in functie de zona de studiu.

Obiectivele principale sunt perfectionarea tehnicii de lucru, determinarea variabilitatii nucleelor populationale cuprinse in studiu (clusters) si stabilirea strategiei pentru proiectul “Structura si dinamica populatiilor de sacal auriu in arii naturale din sudul Romaniei si din Delta Dunarii in perioada 2010-2014”, proiect pe care organizatorii doresc sa il inainteze spre finantare programului Uniunii Europene LIFE Biodiversitate.

La aceasta actiune participa in mod direct domnul Ing Petre Gargarea, seful Serviciului de Vanatoare si Acvacultura din cadrul RNP Romsilva Romania, organizator si coordinator de actiuni specifice de supraveghere a sacalului auriu in habitatele unde acest mamifer a fost semnalat, domnul Prof Dumitru Murariu, directorul Muzeului National de Istorie Naturala “Gr Antipa”din Bucuresti, referent stiintific in ceea ce priveste biologia sacalului auriu si consultant principal pentru actiunile de pana acum.

In prima etapa, care are loc langa localitatea Cheveresu Mare din judetul Timis, participa biologii Dusko Cirovic din Serbia si Laszlo Szabo din Ungaria. La cea de-a doua etapa, ce va avea loc in arii naturale din judetele Giurgiu si Calarasi participa biologul Laszlo Szabo si ecologul Giorgos Giannatos din Grecia. Etapa a 3-a se va desfasura in arii naturale de langa localitatea Gura Dobrogei din judetul Constanta si in zona de grinduri maritime din Delta Dunarii.

La actiunea Azimut 2011 mai participa Ing silvic Daniel Perez, naturalistul Juan Matute, ambii din Spania si informaticianul Eros Nicolau din Romania.

Colaboratori ai echipei “Azimut 2011” sunt si Prof Boris Krystufek din Slovenia, biologul Miha Krofel din Slovenia, Dr. Biolog Luca Lapini din Italia si Dr. Biolog Frank Zachos din Germania.

Ecolog-biolog Ovidiu BANEA,

Director de proiect

Sibiu, 6 februarie 2011

Despre ORGANIZATIA CRISPUS

Organizatia neguvernamentala de tineret Crispus a fost fondata pe 4 ianuarie 1999 de 24 de tineri cu interese diverse in cultura, educatie, informare, ecologie, sport, turism si activitati sociale. Crispus se doreste a fi o organizatie umbrela pentru toti tinerii care vor sa dezvolte activitati legate de interesele lor. In acest moment Crispus este cadrul in care tinerii isi pot impune felul lor de a gandi si sa actioneze ca o forta veritabila la nivel local, national si international. Unul din obiectivele noastre este de a strange cat de multi tineri posibil in activitatile noastre, pentru ca ei apoi sa-si creeze activitatile pe care si le doresc!
Corpul de Control Ecologic Garda Verde este parte a ONGT Crispus. A fost creat ca instrument pentru realizarea activitatilor organizatiei in domeniul ecologiei, respectiv investigarea si controlul politicilor de mediu, ecoturism, cercetare, management integrat al ariilor protejate si ecologie aplicata.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ongt-crispus/azimut-2011-sacalul-auriu