Baltica 2015, studiu international de fauna salbatica in zone umede din Polesia de Vest

BUCURESTI - 2 martie 2015

Comunicat tip General in ONG, Agricultura

Live site

Sacalul auriu nu este raportat in Polonia.

Baltica 2015, studiu international de fauna salbatica in zone umede din Polesia de Vest

In perioada 1-4 martie 2015 se desfasoara prima actiune de monitorizare bioacustica la specia de sacal auriu (Canis aureus L. 1758) in zone umede din vestul regiunii Polesia si anume in Parcul National Șațk din Ucraina (nord-vest) si in Parcurile Nationale Biebrza si Wigry din Polonia (est).

Studiul se extinde si la terenurile agricole si de vanatoare de langa Pădurea Białowieża din Polonia unde se va stabili o arie de control de densitate a sacalului cu o suprafata de 48 de mii de hectare.

Actiunea este condusa de ecologul roman Ovidiu C. Banea, responsabil Departament Ecologie al ONG Crispus Sibiu. Din echipa mai fac parte ecologul ucrainian Andriy Taras-Bashta de la Institutul de Ecologie al Carpatilor din Lvov si Prof Dr Wieslaw Bogdanowicz, directorul Muzeului si Institutului de Zoologie din Varsovia.

Obiectivul principal al acestui studiu este analiza factorilor ecologici ce pot influenta raspandirea speciei spre vest si nord-vest. In prezent nu exista raportari ale speciei in Polonia, desi in Letonia exista date oficiale de recolta pentru 6 specimene, iar in Estonia pentru 9 indivizi.

Despre ORGANIZATIA CRISPUS

Organizatia neguvernamentala de tineret Crispus a fost fondata pe 4 ianuarie 1999 de 24 de tineri cu interese diverse in cultura, educatie, informare, ecologie, sport, turism si activitati sociale.