Inaugurare - cea mai moderna intersectie din Sibiu

Sibiu - 31 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Intersecţia Mihai Viteazu cu Calea Dumbrăvii a fost inaugurată oficial luni la prânz, de către reprezentanţii Primăriei.

Intersecţia Mihai Viteazu cu Calea Dumbrăvii a fost inaugurată oficial luni la prânz, de către reprezentanţii Primăriei.
„Intersecţia este frumoasă, este prima intersecţie modernă din oraş, dar este şi extrem de funcţională”, a spus primarul Klaus Johannis în faţa celor prezenţi la inaugurare. „Am vorbit zilele trecute cu un expert în trafic urban, care m-a asigurat că intersecţia va rezolva problemele de trafic în următorii 20 de ani”.
Intersecţia este realizată după un concept european şi, înainte de inaugurarea oficială, a funcţionat câteva zile, iar traficul s-a desfăşurat foarte bine. Intersecţia este un sens giratoriu cu prioritate de stânga.
Fântâna a fost realizată în centrul intersecţiei din motive estetice şi este foarte performantă. Are un diametru de 25 de metri şi funcţionează cu 8 pompe care reciclează 40 metri cubi de apă la 10 minute. 126 de duze montate în formă de sferă lansează jeturi de apă care conturează sfera, alte 24 de duze lansând jeturi vericale.
Iluminatul fântânii este asigurat de 18 proiectoare submersibile şi de 16 fibre optice, cu generator de 8 culori, care se schimbă periodic.
Lucrările în zonă au început în urmă cu doi ani şi jumătate, întâi fiind realizată partea numită străpungere, apoi fiind proiectată şi executată intersecţia.
Suprafaţa totală pe care au fost executate lucrări (în ambele etape ale lucrării) este de 30.750 mp. Au fost executaţi 19.190 mp suprafeţe carosabile, din care structuri noi cu îmbrăcăminţi asfaltice 11.480 mp, şi covoare asfaltice peste structuri existente 7.510 mp. Suprafaţa de trotuare, pavate sau asfaltate, are un total de 6.750 mp. Zonele verzi realizate au o suprafaţă totală de 4.810 mp, pentru ambele etape ale lucrării.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/inaugurare-cea-mai-moderna-intersectie-din-sibiu