Proiectul UNESCO şi Planul de Management

Sibiu - 10 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

O echipă de specialişti a început lucrul la Planul de Management pentru anii 2004 - 2010, din cadrul proiectului UNESCO promovat de Primăria Sibiu, pentru includerea centrului istoric al Sibiului în lista patrimoniului cultural mondial.


O echipă de specialişti a început lucrul la Planul de Management pentru anii 2004 - 2010, din cadrul proiectului UNESCO promovat de Primăria Sibiu, pentru includerea centrului istoric al Sibiului în lista patrimoniului cultural mondial.
„Planul de Management este o latură foarte importantă a proiectului nostru UNESCO şi reprezintă un instrument de lucru care se adaugă documentaţiei complexe ce descrie centrul şi caracteristicile urbane, istorice şi sociale”, a arătat primarul Klaus Johannis în conferinţa de presă de joi.
Pentru a fi pe înţelesul tuturor, primarul a descris procesul în felul următor: Comisia UNESCO are în fiecare an câteva zeci de cereri de înscriere a unor situri în lista patrimoniului mondial şi face o departajarea foarte strictă pentru a include numai câteva.
Nu oricine are un sit cu valoare arhitecturală, istorică şi estetică deosebită intră în această listă, ci numai aceia care au un plan de control, întreţinere şi menţinere a acestor valori, mai pe scurt un plan de management care arată măsurile în curs şi cele de viitor pentru păstrarea caracteristicilor zonei vizate, a arătat Johannis.
„Noi am introdus în grupul de lucru şi o echipă interdisciplinară, care lucrează la Planul de Management al Centrului Istoric. Echipa adună laolaltă specialişti din Primărie şi serviciile publice, de la GTZ, de la Internaţional Housing Institute şi din Institutul pentru Monumente Istorice al Ministerului Culturii”, a spus primarul.
Această echipă a avut săptămâna trecută mai multe întâlniri de documentare şi planificare cu arhitectul şef al oraşului, cu reprezentanţii mai multor compartimente din cadrul Primăriei, care sunt implicate în acest proiect: Biroul de Urmărire şi Planificare Oraş Istoric, Direcţia Tehnică şi Serviciul Investiţii, Serviciul Comunicare şi Presă, Serviciul Informatică, Centrul de Informaţii pentru Turişti.
Echipa a mai avut întrevederi cu reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură, ai Asociaţiei Turismul Sibian şi are în plan o întrunire de lucru în care toate instituţiile, toţi actorii locali inclusiv furnizorii de utilităţi să-şi prezinte activităţile şi proiectele din următorii ani. În 2001 a fost realizat în acest mod Planul de Acţiune Urbană. Anul acesta se vor adăuga nişte componente în plus, dar modul de lucru va fi similar, iar rezultatul va fi Planul de Management pe 2004 – 2010.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/proiectul-unesco-si-planul-de-management