Rada

Definitie Rada

Sinonim - AvanportParte a acvatoriului, adapostita natural sau artificial contra vantului, valurilor, curentilor etc. si destinata stationarii navelor la ancora sau la geamandura de cap mort pe timpul asteptarii intrarii in dana de operare, aprovizionarii cu apa, alimente, combustibil, materiale, efectuarii controlului sanitar, obtinerii documentelor de transport, executarii unor lucrari de intretinere si reparatii etc.In rada se pot efectua si operatii comerciale de completare a incarcaturii utile (mahonare) sau de descarcare partiala a navei pentru a i se micsora pescajul si a-i asigura accesul la dana (alimbare).Suprafata totala a radei trebuie sa asigure adapostirea unui numar de nave care se considera egal cu 10-15% din numarul total al danelor de operare ale portului.Intrarea in rada se realizeaza pe senalul de acces.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rada? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rada.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rada. Definitiile termenilor despre Rada cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rada, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rada.