200 de copii vor fi ajutaţi să nu abandoneze şcoala

BUCURESTI - 9 iunie 2006

Comunicat tip General in Social

Hipermarketul Cora împreună cu Organizaţia Salvaţi Copiii şi Biroul Internaţional al Muncii, Programul Internaţional pentru Eliminarea Muncii Copiilor (ILO-IPEC) au organizat în perioada 1-31 mai 2006, pentru al doilea an consecutiv, campania “Luna inimilor deschise” cu scopul de a oferi sprijin unui număr cat mai mare de copii cu risc de abandon şcolar sau care au abandonat şcoala din cauza implicarii premature in munca. Suma strânsă in acest an este de peste 180 000 RON (1 800 000 000 ROL) din care se vor cumpăra alimente, îmbrăcăminte, rechizite şcolare şi se vor organiza activităţi educative şi extraşcolare pentru cel putin 200 de copii din Centrul Educaţional Salvaţi Copiii din Bucuresti.

In cadrul campaniei, un numar considerabil de clienti fideli ai Hypermarketului Cora Pantelimon si Lujerului, au achiziţionat unul sau mai multe brelocuri în valoare de 1 leu. Multi dintre acestia au cumparat si o căsuţă pentru jucării, contra sumei de 16 lei direct de la casă sau de la unul dintre cei 68 de voluntari Salvaţi Copiii. Voluntarii au oferit tututor celor interesati informaţii despre modul prin care contribuţia lor va ajunge la cei 200 de copii.

In numele tuturor copiilor care vor beneficia de programele educationale, Organizaţia Salvaţi Copiii şi voluntarii implicaţi în acest proiect doresc să mulţumească pentru continuarea campaniei si in anul 2006 Hipermarketului Cora si ILO-IPEC. Anul acesta, numarul copiilor care vor beneficia de servicii de sprijin s-a dublat fata de anul trecut. Multumim echipei Cora, tuturor angajaţilor săi pentru entuziasmul cu care s-au implicat in cadrul campaniei, de multe ori devenind ei insasi voluntari in aceasta acţiune umanitara pe parcursul celor 30 de zile. De asemenea, multumim pentru sprijinul tehnic si financiar al ILO-IPEC oferit inca din anul 2000 pentru dezvoltarea de programe nationale pentru combaterea celor mai grave forme ale muncii copiilor .

In România, peste 70 000 de copii sunt victime ale celor mai grave forme de exploatare prin muncă: trafic de copii in scopul exploatarii prin munca sau sexuale, prostituţie, trafic de stupefiante, cersetorie si alte munci periculoase care le afecteaza dezvoltarea din punct de vedere fizic, social si moral. Sunt munci care ii priveaza de copilarie, de oportunitatea de a urma o scoala sau le ingreuneaza posibilitatea de a studia, de a se pregati profesional, de a avea un viitor mai bun.

Despre Salvati Copiii Romania

Salvaţi Copiii România, un membru activ al Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentala, non-profit, bazată pe activitatea voluntară a membrilor săi, ce desfăşoară activităţi in beneficiul copiilor, in special celor aflaţi in dificultate. Înfiinţata în anul 1990, organizaţia are în prezent filiale în 15 judeţe, peste 6 000 de membri şi beneficiază de activitatea voluntara a peste 3500 de persoane. Programele organizaţiei Salvaţi Copiii monitorizează şi promovează drepturile copilului aşa cum sunt ele prevăzute în Convenţia Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului. De asemenea, Salvaţi Copiii este recunoscută pentru participarea sa activă şi capacitatea de coordonare în dezvoltarea studiilor şi strategiilor naţionale care au un impact direct în sistemul de protecţie a copilului în România.

Pentru mai multe informaţii suplimentare contactaţi: Georgiana Dragu, Coordonator Comunicare, tel.: 021 311 13 43,georgiana_dragu@salvaticopiii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/salvati-copiii-romania/200-de-copii-vor-fi-ajutati-sa-nu-abandoneze-scoala