Eminescu si India, de Amita Bhose, se lansează sâmbătă la Gaudeamus

BUCURESTI - 27 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura „Cununi de stele” este aproape de cititori dar şi de stele la Târgul de carte Gaudeamus, la nivelul 3.20, standul 224.

Tânăra editură care nu are nici un an de activitate are însă titluri „mari” şi vă aşteaptă în fiecare zi a târgului cu reduceri între 20-40%. Fiecărui trecător prin faţa standului i se va oferi un suvenir… tipărit şi fiecare cumpărător al unei cărţi semnate Amita Bhose va primi versuri ale lui Eminescu traduse în bengali de către cea care a făcut cunoscut numele poetului în India. Da, e vorba tot de Amita Bhose, scriitoare, cercetătoare, traducătoare, profesoară de bengali, sanscrită şi civilizaţie indiană.

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 17, sunteţi aşteptaţi la lansarea cărţii „Eminescu şi India”, lansare care va avea loc la stand. „Eminescu şi India”, de Amita Bhose, este „cea mai amplă şi mai sistematică tratare a problemei relaţiilor dintre gândirea indiană şi opera lui Mihail Eminescu” (Sergiu Al-George) iar autoarea şi-a câştigat renumele de „a fi unul dintre cei mai avizaţi cercetători ai istoriei pătrunderii culturii indiene în spaţiul cultural european.” (George Munteanu).

Cu o prefaţă şi o postfaţă realizate de doamna Zoe Dumitrescu Buşulenga, „Eminescu şi India” se înscrie în rândul lucrărilor de referinţă dedicate marelui poet român.

Iar de veţi dori să aflaţi mai multe despre opera dar şi despre viaţa Amitei Bhose, prima traducătoare a lui Eminescu în spaţiu asiatic şi prima traducătoare a lui Tagore în română direct din bengali, limba maternă a scriitorului, vă invităm duminică, 29 noiembrie, la ora 12, la o miniconferinţă. Elena Andronache şi Carmen Muşat-Coman, directorul editorial al Cununilor de stele vor evoca personalitatea unică a Amitei Bhose în spaţiul cultural românesc.


La standul Cununilor de stele se va afla şi Ciufulici, cel din ţara de pitici, ale cărui năzdrăvănii sunt puse în versuri de către un copil de 9 ani, editura inaugurând cu acest titlu Colecţia „Cununi de stele pentru copii”. Poeziile pentru copii scrise de un copil sunt şi ilustrate, micii cititori putând astfel să coloreze isprăvile lui Ciufulici.

Adolescenţii dar mai ales adolescentele vor fi întâmpinaţi cu o surpriză. Bineînţeles, tot tipărită: Jurnalul adolescenţei mele, care, sperăm, va fi adolescenţilor un bun şi fidel prieten.Despre Sc News Desk Media SRL

La standul Cununilor de stele veţi mai găsi proverbe bengaleze, o fată bătrână care-şi spune păţaniile într-un best seller de Cucuieţii din Deal, povestea de dragoste dintre păstoriţa Radha şi divinul Krişna, interferenţe culturale indo-române… O vorbă bună, un zâmbet şi gânduri bune.
Carmen Muşat-Coman
Director editorial Cununi de stele
www.edituracununidestele.ro

office@edituracununidestele.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-news-desk-media-srl/eminescu-si-india-de-amita-bhose-se-lanseaza-sambata-la-gaudeamus