81% dintre primarii din comune vor sa-si informatizeze activitatea

BUCURESTI - 26 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Solutiile informatice pentru Registrul Agricol si pentru gestiunea taxelor si impozitelor locale sunt cele mai solicitate

Informatizarea primariilor si accesarea fondurilor structurale sunt prioritatile primarilor din 25 de judete, potrivit unui sondaj recent realizat de SIVECO Romania.

Primarii chestionati cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiilor Comunelor din Romania, eveniment care a avut loc la Bucuresti, reprezinta comune cu pana la 14.000 de locuitori.

81% dintre primarii respondenti au o strategie de informatizare a activitatii institutiei pe care o conduc si un orizont de timp de implementare de pana la un an. Solutiile informatice cele mai solicitate sunt cele pentru colectarea datelor privind gospodariile populatiei – Registrul Agricol, gestiunea taxelor si impozitelor locale, aplicatii care indeplinesc functionalitati pentru managementul contractelor, al documentelor, al mijloacelor fixe si financiar- contabil.

Primarii care nu au planuri de informatizare (19%) au motivat fie ca nu au informatiile necesare, fie ca nu au personal calificat sau fonduri.

Ioan Gabarcea, primarul comunei Halchiu, din Brasov, ne-a declarat: „Informatizarea activitatii primariei este o necesitate stringenta. Noi am inceput acest proces in urma cu patru ani. Practic, avem un nou mod de a lucra. Nu mai e nevoie de registre, de hartii, de numar mare de personal. Beneficiile s-au vazut imediat in primul rand in relatia cu cetateanul, si apoi la nivel intern”.

In privinta dotarii cu calculatoare, sondajul a aratat ca 92% dintre primarii sunt dotate cu 1 pana la 20 de calculatoare, 8% au intre 21 si 40 de calculatoare, iar 4% intre 41 si 60.

Modernizarea reala a institutiilor publice din Romania nu se poate realiza in absenta conectarii acestor structuri la sisteme informatice performante. SIVECO Romania a pus la punct aplicatii informatice complexe care gestioneaza integrat toate resursele de care acestea dispun. Fie ca vorbim de Registrul Agricol, iTaxCollect, Managementul Contractelor, Managementul Salarizarii Personalului sau Managementul Bugetelor, facilitate de componentele specializate ale pachetului SIVECO Applications, informatizarea proceselor din cadrul administratiei publice reprezinta un progres important in directia modernizarii acestui sector.

”Compania noastra cunoaste si respecta cerintele specifice ale institutiilor publice si se preocupa de dezvoltarea de aplicatii customizate pentru acest sector de activitate. Sistemele informatice dezvoltate de SIVECO Romania ofera administratiei publice suportul optim in procesele decizionale, imbunatateste calitatea serviciilor personalului si contribuie, in mod consistent, la comunicarea transparenta cu cetatenii”, declara Aurora Crusti, Vicepresedinte Divizia Comerciala, SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/81-dintre-primarii-din-comune-vor-sa-si-informatizeze-activitatea