Aplicaţii tutoriale pentru utilizarea computerelor distribuite gratuit în şcoli în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat

BUCURESTI - 2 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

CD-ul PC Basics de la Intel pentru toate şcolile cuprinse în programul SEI

Aplicaţii tutoriale pentru utilizarea computerelor distribuite gratuit în şcoli în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat

Pentru utilizarea optimă a reţelelor de calculatoare şi creşterea nivelului competenţelor digitale în rândul elevilor şi profesorilor, corporaţia Intel a decis să distribuie gratuit unităţilor de învăţământ cuprinse în programul SEI aplicaţia tutorială „PC Basics”.

„Aplicaţia PC Basics de la Intel este un program foarte cunoscut, prin intermediul căruia foarte multe persoane din întreaga lume s-au obişnuit să utilizeze calculatorul. Vara aceasta am decis distribuirea gratuită a acestui tutorial către beneficiarii programului EURO 200. Prin intermediul SIVECO România suntem în măsură să-l punem la dispoziţia tuturor elevilor şi profesorilor din şcolile cuprinse în programul Sistem Educaţional Informatizat”, a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.

Reţelele de computere distribuite unităţilor de învăţământ în cadrul programului SEI sunt destinate predării şi învăţării la toate materiile, informatica nefiind un obiect de studiu privilegiat. În laboratoarele SEI elevii şi profesorii susţin lecţii de biologie, chimie, matematică, fizică, geografie, cu ajutorul lecţiilor multimedia instalate pe platforma de eLearning AeL.

„Simpla prezenţă a computerelor în şcoli nu aduce valoare didactică. Aplicaţiile software instalate pot contribui însă semnificativ la creşterea calităţii procesului de învăţare. Iniţiativa Intel, de a distribui ghiduri de utilizare PC urilor în şcoli ne bucură foarte tare, pentru va ajuta foarte mulţi elevi şi profesori să folosească în mod corect computerele. Ulterior, aceştia vor trece foarte uşor la o nouă etapă: utilizarea computerelor ca instrument de lucru şi nu doar ca obiect de studiu. Pentru aceasta, SIVECO Romania le-a pregătit numeroase materiale educaţionale interesante şi utile: lecţiile AeL”, spune Irina Socol, Directorul General al companiei SIVECO România.

La mijlocul acestei veri, INTEL a anuntat o investitie majora in SIVECO Romania - una dintre directiile prioritare de colaborare in cadrul acestui parteneriat fiind chiar educatia.
Marcin Hejka, Investment Manager, Intel Capital, consideră ca: “Odată cu integrarea României în Uniunea Europeană, se deschide o piaţă uriaşă, care solicită cele mai recente soluţii IT pentru a creşte productivitatea şi a fi competitiv în cadrul Uniunii Europene şi dincolo de graniţele acesteia. Noi considerăm că SIVECO România reprezintă o parte importantă a acestui proces de dezvoltare, în furnizarea de soluţii software, atât pentru clienţi persoane particulare, cât şi pentru companii, încurajând în acelaşi timp inovaţia în domeniul Educaţiei. Importanţa rolului SIVECO a fost recunoscută prin Premiul Information Society Technology oferit de către Comisia Europeană”.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/aplicatii-tutoriale-pentru-utilizarea-computerelor-distribuite-gratuit-in-scoli-in-cadrul-programului-sistem-educational-informatizat